Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érettségi után mit tanuljak...

Érettségi után mit tanuljak (okj), amivel el is lehet helyezkedni? Illetve írnátok saját tapasztalatokat?

Figyelt kérdés

Az lrettségim rossz lesz, ezt előre látom. A metkbó semmit sem értek, sőt még a töriből sem. Az angolom is rossz...

Jártam már különtanárhoz (főleg matek, de nem tudom megérteni)

Magyart még úgy ahogy bemagolom, de már a sok kudarc miatt undorom van a tanulástól.

Így hát egyetemről szó sincs.

Viszont akarok valami szakmát a kezembe. Miről van jó véleményetek?

Lecseszést, "szedd össze magad" nem kérek, mert már milliószor összeszedtem magam. Nem vagyok okos. Ez van.

Illetve tudom, nem szép dolog, de a szüleim megtehetik, hogy fizetősre járjak akár egyetemen, de úgyis kibuknék. Na meg ha rossz az érettségim, akkor fizetősre felvesznek?

2021. szept. 29. 21:23
 1/2 anonim ***** válasza:

"Na meg ha rossz az érettségim, akkor fizetősre felvesznek?"

Ha eléred a pontot igen, ugye 280 a minimum ponthatár, ha ettől kevesebb van újra kellene érettségizned.

(és itt sem mindegy, hogy mit fogad el egy adott szak

pl hiába van neked mondjuk 300 pontod matek angolból, ha a szak nem fogadja el azokat a tárgyakat)

Kérdés első felében nem tudok segíteni, nézz szét a szakmák között és válaszd ki ami neked tetszik.

(pl szerintem egy villanyszerelő x klíma szerelőként el lehet lenni, de ugye sok melóval jár)

2021. szept. 30. 08:29
 2/2 A kérdező kommentje:

Oh, azt kihagytam, hogy lány vagyok.

Az ilyen szerelős szakmák annyira nem feküdnének. :D

2021. szept. 30. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!