Érettségi után mit tanuljak (okj), amivel el is lehet helyezkedni? Illetve írnátok saját tapasztalatokat?
Az lrettségim rossz lesz, ezt előre látom. A metkbó semmit sem értek, sőt még a töriből sem. Az angolom is rossz...
Jártam már különtanárhoz (főleg matek, de nem tudom megérteni)
Magyart még úgy ahogy bemagolom, de már a sok kudarc miatt undorom van a tanulástól.
Így hát egyetemről szó sincs.
Viszont akarok valami szakmát a kezembe. Miről van jó véleményetek?
Lecseszést, "szedd össze magad" nem kérek, mert már milliószor összeszedtem magam. Nem vagyok okos. Ez van.
Illetve tudom, nem szép dolog, de a szüleim megtehetik, hogy fizetősre járjak akár egyetemen, de úgyis kibuknék. Na meg ha rossz az érettségim, akkor fizetősre felvesznek?
"Na meg ha rossz az érettségim, akkor fizetősre felvesznek?"
Ha eléred a pontot igen, ugye 280 a minimum ponthatár, ha ettől kevesebb van újra kellene érettségizned.
(és itt sem mindegy, hogy mit fogad el egy adott szak
pl hiába van neked mondjuk 300 pontod matek angolból, ha a szak nem fogadja el azokat a tárgyakat)
Kérdés első felében nem tudok segíteni, nézz szét a szakmák között és válaszd ki ami neked tetszik.
(pl szerintem egy villanyszerelő x klíma szerelőként el lehet lenni, de ugye sok melóval jár)
Oh, azt kihagytam, hogy lány vagyok.
Az ilyen szerelős szakmák annyira nem feküdnének. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!