Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mivel tudok szerezni legalább...

Mivel tudok szerezni legalább 400 pontot az egyetemre?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy eddig nem nagyon érdekelt a továbbtanulás, viszont jövő ilyenkorra szeretnék valamit tanulni, ami érdekel is. Tehát a jegyeim nem a legacélosabbak, de szeretném legalább az esélyt megadni, hogy felvegyenek a szakra amire szeretnék jelentkezni. Azt tudom, hogy a nyelvvizsga +50 pont, és hogy a szakmám nem ad többletpontot. Mivel két éves érettségin voltam, így csak 4 tárgyból van meg a vizsgám

2021. szept. 29. 19:33
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Ja, és találtam egy ilyen kitételt; "Nem számítható érettségi pont az érettségi bizonyítvány megszerzését követően, kizárólag a szakképesítés megszerzésére felkészítő oktatási formák végén kiadott, szakképesítést tanúsító (szakközépiskolai) képesítő, érettségi-képesítő stb. bizonyítványokból."

Én szakma utáni 2 éves érettségin voltam, szóval ez... mi akkor?

2021. szept. 30. 16:55
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Okosabbaknak igazat adok ilyen téren. Akkor legyen max 100+ pont.

Az, hogy mit számoltál fogalmam sincs.

Év végi jegyeket csak akkor veszik figyelembe ha nem duplázol. Duplázásnál csak az érettségi van ill a plusz pontok.

Sima számítással annyira nem vagyok tisztában és jobb lenne a felvi kalkulátort használni...

Amúgy meg nem tudom milyen +100+60-ról beszélsz.

Emelt szintű érettséginél van csak +50 pont ha sikerül valahány %-ék. Középnél nincs + pont.

2 közeped összege 160 pont akkor azt duplázva 320-ad van. Ha nem duplázol akkor jönnek hozzá az év végi jegyek valamilyen részben, de akkor a 30 pontos töri is beleszámít, ahogy a 99 pontos irodalom is.

Ne akard ezt számolgatni... írd be, hogy pontszámítás és igazodj el az oldalon.

2021. szept. 30. 17:02
 13/15 A kérdező kommentje:

#12 Pontosan ezért kértem a segítségeteket.

A felvi.hu-s pontszámítót nem tudom használni, pont azért, mert csak 4 tantárgyból van érettségim.

Ha kamu adatokat is írok be, akkor se tudom, hogy miből van számítva a pont, és miért mennyit kapok.

Több embert is megkérdeztem már, és ahogyan itt is, több ellentmondásba ütköztem, mint biztos válaszba.

2021. szept. 30. 17:21
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

4 Tárgyból hogy lehet érettségid?

Irodalom, Matek, Töri, Idegennyelv és választott.

Ha meg még régi érettségid van 4 tárggyal akkor oda keress forrást és hívd fel telefonon, hogy ilyenkor mi a helyzet...

2021. szept. 30. 18:58
 15/15 A kérdező kommentje:
A szakma utáni 2 éves érettségin az érintettek 4 tantárgyból érettségiznek. Az ötödik, választott tantárgynak a szakma számít, de az nem kerül bele az érettségi bizonyítványba. Illetve, bár OKJ-s szakma, de mivel szakmunkásképzőben tanítják, így 31 a szakma megjelölése. Ez pedig nem ad plusz pontot az egyetemi felvételihez.
2021. szept. 30. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!