Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ezek közül melyik szakra...

Ezek közül melyik szakra érdemesebb menni, elhelyezkedés és fizetés szempontjából?

Figyelt kérdés

Jogász,szociológia,igazgatásszervező,andragógia,pedagógia,politológia,alkalmazott közgazdaságtan,pénzügy-számvitel.

Véleményeket várok ezekről.Tudom hogy mérnöki pályák előtérben vannak,de én ezek közül választanék.

2010. aug. 31. 22:52
 1/7 anonim ***** válasza:
62%
A jogász pénz szempontjából jól keres, de nehéz elhelyezkedni, mert túl sokan vannak. A politológia attól függ hogy hol tudsz elhelyezkedni, de kellenek a jó kapcsolatok. A többi kicsit alul marad fizetésben, de talán könnyebb elhelyezkedni.
2010. aug. 31. 22:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én a közgázt és a pü.-szv.t azért ajánlanám, mert elég sok területre ráhúzható. Ha elvégezted lehetsz egy banki ügyintéző, de akár bankigazgató is. Szerencse, gyakorlat és nem utolsó sorban ismeretség kérdése itt is.

Andragógián végzett a nővérem és konkrétan nem abban dolgozik, de arra mindenképpen jó, hogy állítólag nem nehéz és van diplomád. Akkor viszont jó, ha jó a szervezőkészséged (művelődésszervező, programszervező,.... szervező szakmák) vagy hasonló területen jó vagy.

Pedagógiáról vagyis lényegében a tanárokról csak hallani lehet, hogy nem fizetik meg őket.

Politológia részemről no komment.

Jogásszal kapcsolatban egyetértek előző hozzászólóval.

A többit nem ismerem.

2010. szept. 1. 00:14
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is a pénzügy-számvitel a legjobb. Jogászból túlképzés van, politológiával nagyon nehéz elhelyezkedni, andragógiát nem tudom, pedagógusnak meg azért jó menni, mert napi 4-5 órát fogsz dolgozni, és ott van a sok szünet is.
2010. szept. 1. 14:57
 4/7 A kérdező kommentje:
Én is főleg a pedagógus,és a pénzügy számvitel között hezitálok.Egyéb vélemény?
2010. szept. 1. 17:38
 5/7 A kérdező kommentje:
Második!A nővéred hasznát veszi az andragógia diplomájának,vagy egyáltalán nem abban az irányban dolgozik?
2010. szept. 1. 17:57
 6/7 anonim ***** válasza:
75%
ezek közül csak a psz piacképes
2010. szept. 2. 21:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Pénzügy-számvitel.Ez nem kérdés.Én csak ezt választanám.

Pedagógiára csak fanatikusak menjenek,akiket nem érdekel a pénz.

Az andragógia értelmetlen szak.Jogot csak akkor ajánlanám,ha utána csinálsz egy átképzőt,és a rendőrségen belül elhelyezkedsz vele.Persze rendőrként;ehhez kell az átképző.

A többiről nincs nagy véleményem,nem igazán ismerem.De úgy látom,hogy más sem,ezért gondolom nem egy versenyképes szakok.

2010. szept. 3. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!