Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan kivitelezhető ez a...

Hogyan kivitelezhető ez a módszer ?

Figyelt kérdés

Sziasztok !

Próbálkozom megtalálni a legjobb módszert arra, hogy viszonylag hosszabb időszakra megtanuljak x dolgot. Rátaláltam a "Spaced Repetition" technikára, ennek a lényege nagyvonalakban annyi, hogy a megtanulandó dolgot átismétled 1 nap, 1 hét, 1 hónap, majd 3 hónap... múlva.

Ez mind szép és jó, de ez hogyan oldható meg ?!

Van mondjuk napi 7 órám, mindegyik órán, minden nap új dolgot veszünk. Hogyan tudom így alkalmazni ezt a dolgot?

(Azokkal a tárgyakkal nincs is baj amiket szeretek, mert ott nincs szükségem ilyen technikákra, de amelyeket nem szeretem, azok számomra valami hihetelen sok időbe kerülnek és nyilván szeretnék más dolgokkal is foglalkozni egy nap az iskolai kötelezőn kivül.)

Kíváncsi vagyok és szívesen meghallhatom más/mások módszerét/módszereit erre a "problémára", sőt...

Előre is köszönöm szépen a segítőkész válaszokat ! :)

2021. szept. 12. 19:03
 1/1 anonim ***** válasza:

Az általad írt technikát én főleg idegen szavak, fogalmak, rövid szabályok, képletek stb. esetén szoktam alkalmazni, ehhez saját kártyákat készítek az Anki nevű appal, ami elérhető telefonon és számítógépen is. Szeretem használni a már kész kártyacsomagokat is, amiket mások töltöttek fel.

Ha magolósabb tárgyról van szó, akkor is jó lehet az ismétlés, de az anyag újraolvasása helyett sokkal jobban jársz, ha megpróbálod kérdések alapján vagy magadtól felidézni a tanultakat. Írj ki pár kulcsszót, és az alapján próbáld felidézni az anyagot.

2021. szept. 12. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!