Érettségiig jobb lesz?

Figyelt kérdés
Középszinten szeretnék angolból érettségizni, legalább egy 90 pont lenne a célom. B2 Origó nyelvvizsgám van. Gyakorlásban a szövegértés kb 27/20 pont körül szokott lenni, hallásutáni is ilyesmi eredmény körül szokott lenni (kb 5-7 hiba). Van esély arra, hogy mire eljutok az erettsegiig (2022 május) addigra jobbak lesznek az eredményeim, és lesz legalább egy 90%-os érettségim? Mennyit kéne ehhez gyakorolni, és pontosan hogyan?

2021. szept. 5. 18:01
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy sikerülhet. Én emelt szinten tanultam, év januárban 60%-ra írtam meg a próbaérettségim, aztán pár hónap múlva élesben 20%-al jobbra sikerült. Oldd meg visszamenőleg az összes érettségit, hogy jól szokd meg a típusfeladatokat. Angolnet.hu (talán ez az oldal neve) van fent pár gyakorlófeladat.

Kicsit olvasgass könnyített olvasmányokat B1 szinten, hallgass podcasteket (vannak, amelyek direkt nyelvtanulás céljából készültek), vagy nézd meg a kedvenc filmed angolul (+akár angol feliratot rakj be hozzá).

2021. szept. 5. 18:52
 2/3 anonim ***** válasza:

Jót írtak előttem, szóval csak ennyit írnék még, ami most eszembe jutott kiegészítésnek:

nézd meg, hogy melyik feladattípus okoz gondot, próbáld meg megtalálni a probléma gyökerét (kapkodás?, szóismeret vagy nem-ismeret?, vagy bármi hasonló) és annak mérten cselekedj. Pl. tanuld meg jobban beosztani az időd, bővítsd a szókincsed. Vagy épp azt a konkrét feladatot célirányosan gyakorold be. Majd, utána elemezd a hibáid, és igyekezz azokat nem újra elkövetni. A lényeg, hogy ne csak tucatszámra csináld, hanem hagyj időt a feladat és hiba elemzésére is.

Hidd el, menni fog ez!:)

2021. szept. 5. 19:34
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha van b2 nyelvvizsgád szerintem röhögve meglesz
2021. szept. 6. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!