Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van külön tantárgyakból...

Van külön tantárgyakból érettségi felkészítő felnőtteknek?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy ha én 5 éve érettségiztem, sikeresen, csak a suli nem a legjobban adta elő a dolgokat így utáltam, és kicsit későn, de rájöttem hogy tanulni szeretnék mivel érdekel a tudomány, létezik olyan oktatás hogy pl csak fizikából (vagy másból) készít fel érettségire, és csak abból vizsgázom? A többi eredményem megmaradna, itt a javítás a lényeg, hogy aztán ha mennék egyetemre felkészültebb legyek. Van ilyen?

2021. szept. 3. 20:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Egyedül az NKE-re nem mehetsz 25 fölött, de ott fizetősre se. Mindenhova máshova elég az alapkövetelmények teljesítése (jelenleg ez egy emelt szintű érettségi, szaktól függően emelkedhet 2-re) és a ponthatár elérése.
2021. szept. 7. 21:30
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Tanulni sosem késő. Ha most jöttél rá, hogy fizikus szeretnél lenni, akkor most jöttél rá. Államilag finanszírozott képzésre is járhatsz, csupán annyi a dolgod, hogy teljesíted a felvételi követelményeket. Emeltezz matekból és fizikából, legyen egy angol nyelvvizsgád (nem csak a pont miatt, hanem főleg a tudományos publikációk olvasása miatt) aztán hajrá :)
2021. szept. 7. 21:53
 13/18 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! 😇
2021. szept. 7. 22:31
 14/18 Mojjo ***** válasza:
Csak kívancsiságból: mi vonz legjobban a fizika tudományán belül?
2021. szept. 7. 22:34
 15/18 anonim ***** válasza:

A gondolkodásmód, tudományos látásmód, a bizonyítás alapú megismerés.

Az, hogy nemcsak egy tárgyat látok önmagában. A fizika eszköztárával mélyebben megérthetem egy dolog, jelenség jellemzőit, hatásait.

Bár ez igaz a kémiára, biológiára is.

2021. szept. 20. 17:24
 16/18 Mojjo ***** válasza:
100%
@15: És miért jó több regisztrációval is fent lenni GYK-n?
2021. szept. 20. 17:27
 17/18 anonim ***** válasza:

Az már egy másik történet.

Úgy is fel lehet fogni, hogy a tudományonként, kérdések fajtája határozza meg, hogy épp melyiket használom.

Szó sincs trollkodásról, inkább kategórizálásról.

2021. szept. 20. 17:54
 18/18 A kérdező kommentje:

16. Nem en valaszoltam, valoban olyan mintha en valaszoltam volna.

Engem a fizika alapbol sosem erdekelt annyira, viszont egyre tudomanyosabb szemszogbol nezek mindent (igaz sokakat idegesit hogy mindenre erveket varok, de ez egy masik tortenet), es rajottem hogy nagyon erdekel a dolog. Ugy jutottam a fizikahoz hogy a csillagaszat alapbol is erdekelt, es idovel leesett hogy amiket itt latunk a hetkoznapokban kicsiben, az tortenik a vilagban is hatalmasban. Leginkabb az asztronomia erdekel.

2021. szept. 26. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!