Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tudnátok írni jó, egyszerű...

Tudnátok írni jó, egyszerű szakmákat?

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy mentős lennék viszont érettségi után a mentőállomáson megkapnám a szakmát de előtte mást tanulnék. Vannak ötleteim de mást is szívesen fogadnék. Érdekel: mezőgazdaság, varrónő, újságírás, szerelő viszont nem tudom még milyen jó szakmák vannak. Köszönöm szépen. Bármit meghallgatok.
2021. szept. 1. 22:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Tudtommal már nincs olyan mint régen, hogy besétálsz egy mentőállomásra és gyorstalpalón kiképeztetnek 2 hónap alatt.

Legalább 2 éves technikumot kell elvégezned.

Egyszerű szakmát nem tudok mondani mert attól, hogy én egyszerű szakmának mondom a kamionsofőrködést például, közel sem biztos, hogy neked is az lesz. Tény, hogy ahhoz tanulni nem kell, csak a zsebed legyen mély.

2021. szept. 1. 22:25
 2/6 A kérdező kommentje:

1. Én beszéltem mentőssel nem te. De érettségi után felvesznek és utána ott szinteket léphetsz.

Elég egy érettségi.

2. Te vagy a k.rva aki így beszél. Anyád nem tanított meg szép beszédre azt látom. Büdös k.rva lehetsz is. Kívánom, hogy nagyon rossz életed legyen mindenki eltávolodjon tőled. De én nem is veszekedek veled.

2021. szept. 2. 05:59
 3/6 anonim ***** válasza:
Mentős inkább ne legyél, már van elég "problémás" az egészségügyben. Egyébként nem tudom miért akarsz valamit hónapokig tanulni, hogy utána csinálj valami teljesen mást. Ettől függetlenül: villanyszerelő, gázszerelő, burkoló, szakács, stb.
2021. szept. 2. 09:15
 4/6 anonim ***** válasza:

#3 Nem rosszindulatból írtam, ne úgy vedd. Én is mentősnek készülök és ugyanezt a lehetőséget kerestem aztán nekem is egy mentős mondta ennek az ellentetjét, hogy ezek a gyorstalpalók már megszűntek.

De akkor lehetséges, hogy van még ilyen, csak nem mindenhol.

2021. szept. 2. 09:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Burkoló vagyok, rohadtul nem egyszerű szakma, csak egy-egy cég gyárt 200-300 féle ragasztót, és van millió cég, millió termék, vannak alapozók, tudni kell mire mi kell, tele van kémiával, fizika is van benne, matematika, át kell látni a teret, tudni kell szabni. Ha olyan nagyon egyszerű szakma lenne nem lenne tele az Építőipari Szégyenfal csoport szar burkoló munkákkal, meg lehet nézni őket, nyilvános csoport! Kell némi ész, de fizikailag is megterhelő, főleg ha nincs segéded, segéd pedig nem mindenütt jár.

Villanyszerelő sem rohadt egyszerű, ott ha hülye vagy lehet megölöd magadat véletlenül, vagy ami még rosszabb, másokat ölsz meg a munkáddal. tudni kell számolni, és abban is van fizika.

Gázszerelő is olyan, hogy ha hülye vagy az egekbe repíted az egész házat.

A szakács meg sokat dolgozik, jól lehet vele keresni, ott megtanulsz több száz receptet, de míg rutinszerűen nem megy addig nehéz lesz. Főszezonban jól lehet keresni, de alaphangon 240 óra havonta olyankor, sőt valahol évközben is.

Kaminosnak is kell ész, ha hülye vagy még levizsgázni sem fogsz tudni, vagy ha levizsgáztál az első parkoláskor elb aszol egy embert, ráadásul magukat rakodják sok gyárban, ami valljuk, rohadtul megterhelő lehet.

Mellékállásban vagyonőrködöm, még az em olyan egyszerá, mint sokan írják, nálunk is volt olyan, aki bejött, egy napot volt, aztán többet nem jött. Bonyolultnak tartott a munkát, a kamionnak szó szerint minden adatát fel kell venni, a sofőr adatait is, sokszor nem stimmelnek az adatok, ha beengeded, akkor kirúgnak, de cirkuszol a sofőr, 90%-ban magyarul sem beszél egyik sem, némelyik angolul sem, értesd meg magadat valahogy. Ha nem tudod a jogaidat, akkor simán hülyének néznek, van némi jog, amit tanulni kell, tanfolyamon valakinek még az is sok volt....Na az igazi egysejtű.

Bírom mikor valaki olyanokat írkál ide, amiről fogalma nincsen, életében nem csinálta, csak osztja az észt.

Egyszerű munka: Futárkodás(ha tudsz vezetni normálisan, és ismered a kreszt), targoncás, gyári operátor, iskolai portás, irodai rabszolgamunka(oda elég egy érettségi), építőipíri segédmunkás(ha flexelni legalább tudsz szépen, ha nem akkor az is felejtős).

2021. szept. 3. 22:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a masszőr a legegyszerűbb.Most az alap masszázsra gondolok mint a svédmasszázs nem pedig a gyógymasszőr vagy a thai masszázs.Az igaz hogy nehéz utána olyan ügyfélkört kialakítanod hogy utána meg is élj belőle.

Amúgy vannak még olyan szakmák amik nem nehezek de nem lehet vele jól keresni ilyen pl az ovódapedagógus.De én személy szerint vízgazdálkodási technikus vagyok ami azért nehezebb.De van egy ismerősöm aki marketing szakember és diplomás de nekem azt mondta hogy ahhoz a szakmához kreatívnak kell lenni.

2022. szept. 8. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!