Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Vegyészek, vegyészmérnökök....

Vegyészek, vegyészmérnökök. Megérte ezt a szakmát tanulnotok?

Figyelt kérdés

2021. aug. 16. 03:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
36%

Sajnos még az egyetem során is félrevezetik a hallgatókat. Az oktatók nagy része a büdös életben nem dolgozott iparban, mégis magabiztosan tömik a hallgatók fejét azzal, hogy végzés után milyen sok lehetőség lesz, meg milyen cégekhez mehetsz és lesznek beosztottaid is egyből. Totál nincsenek képben.

Kérdező, én a helyedben orvosira mennék vagy gyógyszerésznek.

Mindig lesz velük munkád. De inkább az orvosi, rengeteg lehetőség van benne. Később is raersz eldonteni, hogy melyik részében mélyülsz el.

Nehéz lesz, nehezebb mint egy vegyészmérnök szak. De megéri.

Egyébként rengeteg multinál dolgoztam és tele vannak diplomásokkal, akik nem a szakmájukban dolgoznak. Nem saját döntés volt legtöbb esetben, hanem nem tudtak elhelyezkedni 2 diplomával sem a szakmában. Ezt más végzettségekre is értem.

Senki nem beszél erről, inkább homokba dugja mindenki a fejét.

Túl sok diplomát adnak ki az új munkalehetőségekhez képest. Ez van.

A cégek tapasztalt munkaerőt keresnek, nem tudnak mit kezdeni veled a végzés után, egyetemről kiesve. Nem is akarnak igazából.

2021. aug. 31. 10:17
 12/15 A kérdező kommentje:

"Kérdező, én a helyedben orvosira mennék vagy gyógyszerésznek."

Igen, én is így látom. Biosz és kémia faktra jelentkeztem. Elég sok helyen olvasom azt, hogy nem annyira jó a vegyész és vegyészmérnöki szakma, és hogy sokan vannak, akik egyáltalán nem tudtak vele elhelyezkedni, pedig állítólag hiányszakma (persze mi nem az már - aztán ha keresi az állást az ember majd úgy jár, hogy sehol semmi).

2021. szept. 5. 04:15
 13/15 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, te komolyan a gyakorikerdesek.hu-n, meg máshol "olvasottak" alapján döntesz a pályaválasztásról?

Tesóm Pesten vegyészmérnök, a cégénél középvezető, a részlegében ő dönt a felvételekről. Nem igaz, hogy kapcsolatok kellenek a bekerüléshez, nem igaz, hogy csak tapasztalattal vesznek fel... még nullkilométerrel is felvesznek, legfeljebb max. technikusnak, aztán 1-2 év múlva átkerülsz mérnöki pozícióba. Tesóm is így kezdte, 7 éve.

Viszont tény, hogy a legtöbb full pályakezdő, 3 éves BSc diplomával érkező jelentkező egészen irreális fizetési igényeket jelöl meg, aztán sértetten elviharzik, ha nem kapja meg rögtön... és aztán írogatja, hogy "nem tudott elhelyezkedni" meg "nem éri meg".

Nekem 3 ismerősöm (közeli családtag is) végzett vegyészként, mind a pályán van, mind versenyszektorban.

Nem keres annyit mint egy orvos? Hmm... hát de. Ja és nincs se éjszakai se hétvégi ügyelet, van viszont normál munkaidő, normál munkakörnyezet, céges autó, mobil, laptop, feljebb lépés stb. Persze, ehhez mondjuk le kell tenni valamit az asztalra.

Na meg az egyetem elvégezhető 3 év Bsc +2 év MSc alatt, nem kell belerokkanni idegileg, mellette lehet normál magánéleted, akár munkád is - az orvosinál ugye ez nem egészen így van.

Persze, ha te orvosit szeretnél, hajrá!! De el ne hidd már az "olvasottak" alapján, hogy mással nem lehet elhelyezkedni biosz-kémia vonalon.

2021. szept. 17. 12:13
 14/15 anonim ***** válasza:
53%

Most ez komoly???

"Nem keres annyit mint egy orvos? Hmm... hát de."

2021. szept. 19. 00:36
 15/15 anonim ***** válasza:
75%

13# köszönöm a kioktatást, nyilván idegenkent és nem szakmabeliként aztán fogalmad van róla, hogy milyen tapasztalataim voltak az állás piacon.. Konkrétan minimálbérért is elmentem volna, csak hogy legyen tapasztalatom.. A testvéred Pesten él, ahol jóval több a munkalehetőség, ezt vedd figyelembe.

Vidéki városokban sokkal inkább megtehetik, hogy kizárólag tapasztalt munkaerőt vegyenek fel kezdő pozira is..

Nyilván lehet költözni is, de nem gondolom, hogy ez a megoldás minden esetben.

2021. szept. 27. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!