Az elsősegáély vizsga hogy zajlik?
Figyelt kérdés
Nem jártam órákra, viszont az anyagot megkaptam, itt a stabil oldalfekvés és az újraélesztés, ami kötelező és ki kell húzni 2 egyszerűbb tételt. Szerintetek elég ha az első 2-őt youtube videókból tanulom meg, gyakorlatban elég lesz? Válaszokat előre köszönöm <32021. aug. 10. 12:01
1/3 anonim válasza:
Elég. Ha esetleg van olyan, akin gyakorolhatod a stabil oldalfekvést illetve az újraélesztést (kompresszió nélkül!), akkor pontosan tudni fogod, mit hogyan kell
2/3 anonim válasza:
Én elolvastam a könyvet az EÜ-rol meg néztem egy félórás videót kb 5x és ennyi elsőre sikerült a tételek nem nehezek és gyorsan logikusan megválaszolhatók. Stabil oldafekves menjen 110%-osan. Meg ki lehet kérni az összes tételt megtanulni.(nekem legalábbis ide adták)
3/3 anonim válasza:
Én most voltam július végén vizsgázni. Igazából attól is függ milyen a vizsgáztató. Az egyik barátommal készültünk fel rá, nem voltunk felkészítőn, az oktatónk ajánlotta, hogy a Kalmár autósiskola videóját nézzük meg a YouTube - on és elég lesz azt tudnunk. Kettesével hívtak be minket, sorszám alapján, az elején húztam egy tételt, utána az egyikünknek be kellett mutatni az újraélesztést, addig pedig a másikunknak a stabil oldalfekvést saját magán(!), aztán pedig fordítva. Ugye hármas észleléssel megnéztem lélegzik - e, aztán pedig elkezdtem az újraélesztést. A vizsgáztató megkérdezte, hányszor kell megmozdulnia a mellkasnak 10 mp alatt hármas észlelésnél, illetve ő mondta azt is, hogy (ha jól emlékszem) a szegycsontnál kell lennie a kéznek. Ugye a befújás nem kellett, viszont a barátomtól az elején megkérdezte, hogy nem - e kell kicsit megrázni és megkérdezni magánál van - e. Aztán volt egy kis időnk elolvasni a tételeket meg végig gondolni, utána megkérdezték melyikünk akar kezdeni. Hangosan fel kellett olvasni és elmondani, hogy mi a megoldás rá. Utána a másik tételbe már inkább csak bele kérdezett és már végeztünk is, tőlem nehezebbeket kérdezett, barátomtól meg inkább csak olyanokat, mint például hogy lehet - e itatni egy hasi sérültet. Egyébként van fent a Vöröskereszt oldalán dokumentum, amit le tudsz tölteni vagy a helyszínen is adnak, de ahogy láttam a legtöbben már azzal jöttek. Mi letöltöttük a fizetésről kapott számlát is, azt is hozzá csatolták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!