Félek hogy nem tudok diplomát szerezni?
Jogász szakra jartam 2 évig majd abbahagytam mert teljesen elvette az önbizalmam, szotongtam minden nap és nem teljesítettem jól. Most jelentkeztem egy könnyebb képzésre (szociálpedagógia) és félek hogy ezt sem tudom elvégezni és menthetetlenül hülye vagyok az egyetemhez:/
Mit tehetnék?
Én 2x voltam rossz szakon. Majd félve, de jelentkeztem egy 3.-ra, ez a végső:)
Eltelt már 2 év azóta, màr csak 1 év van hátra belőle. Hálistennek hamarosan én is diplomás leszek.
Az első szakon egy évet a másodikon félévet töltöttem feleslegesen, mert azt hittem akkor, hogy azok jók lesznek nekem, de nem voltam boldog, se motivált.
Szerintem egyszerűen csak nem találtad meg az igazi szakot. Amit igazán szeretnél, ami motivaltá tesz es a teljesítményed is jobb lenne.
Adj magadnak időt, beszélgess róla másokkal mik amik èrdekelnek és keresd aktívan az utad. Én pl. Jelentkeztem nagyon sok diákmunkára, többfélére. Az is segített a döntésben.
Írd fel egy lapra miben vagy jó, mi az amit hobbiként is csinálnál szívesen, amiről tudod, hogy nem stresszelne téged és mindennap feltöltene, boldogan ternél haza a munkából. Olyan szakon tanulj, amiről eltudod képzelni mi lesz majd!:)
A motiváció nélkülözhetetlen, belefásul egy idő után abba az ember, ha nem érzi magáénak, amit tanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!