Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha pszichológus diplomát...

Ha pszichológus diplomát szereznék és magánpraxisban dolgoznék és 2500-ért adnék 60 perces terápiákat, akkor összegyűlne-e napi kb 6 páciensem?

Figyelt kérdés
Pesten vagy nagyobb vidéki városokban.
2021. febr. 27. 21:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Pesten 2500-ért jószerivel takarítót se találsz. Én pár éve vidéken, megyeszékhelyen jártam pszichológushoz 10000 Ft / 45 percért, ami itt abszolút általános volt. Csodálkoznék, ha lenne pszichológus Pesten, aki magánpraxisban 2500-ért dolgozik óránként.
2021. febr. 28. 07:33
 2/9 A kérdező kommentje:
Rosszul olvastad. ÉN adnám a terápiákat 2500ért mint pszichológus.
2021. febr. 28. 09:51
 3/9 anonim ***** válasza:
12.000-be kerül ma egy 45-60 perces foglalkozás, és dugig van a naptáruk.
2021. febr. 28. 10:04
 4/9 A kérdező kommentje:
Jó, de én cak 2500-ért adnám az 1 órát.
2021. febr. 28. 11:11
 5/9 anonim ***** válasza:
Tökéletesen értettem a kérdést, csak arra akartam utalni, hogy pocsék az árpolitikád. De nekem mindegy, akkor tarts ennyiért. Gyorsan tönkre fogsz menni, mert egy magánpraxisnak költségei is vannak. 2500 forintból nem fognak kijönni az olyan tényezők, mint az adók, a rendelő bérleti díja, a könyvelő díja... Stb.
2021. febr. 28. 12:01
 6/9 A kérdező kommentje:
Miért? Vannak olyan magántanárok akik szintén ennyiért oktatnak.
2021. febr. 28. 13:01
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, én tökéletesen nyugodtan tudok aludni akkor is, ha 20000-t kérsz egy óráért, és akkor is, ha te fizetsz azért, hogy menjen hozzád valaki. Számomra irracionális az, ahogyan te az árképzést elképzeled (pláne úgy, hogy közel 10 évet kell tanulnod ahhoz, hogy pszichológus legyél), de valószínűleg azért, mert én közgazdász szemmel nézem a dolgot, és azt keresem, hogy hogyan tud egy vállalkozás minél hatékonyabban működni, nem pedig azt, hogy hogyan tud a lehető legalacsonyabb árbevétellel éppen nem tönkremenni. Illetve van egy olyan megérzésem is, hogy baromira nem tudod, hogy az, hogy te pszichológus leszel, milyen költségekkel jár.
2021. febr. 28. 14:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem naponta maximum 3 pácienst tudnál fogadni, hogy legyen értelme is az egésznek, több már a minőség rovására menne.
2021. márc. 1. 11:21
 9/9 anonim ***** válasza:

Ezzel az órabérrel az havi 150k, amiből lejön még a szupervíziós költség (néha azt is kell, azért pedig fizetned kell más pszichológusoknak), a hely fenntartása, a vállalkozói engedély, és akkor még nem ettél, stb... Biztos vagyok benne, hogy mínuszban jönnél ki.

És akkor gondolj bele: hogy pszichológus lehess, tanulnod kell 5 évig,és ez után te NEM TARTHATSZ TERÁPIÁt, csak maximum "életvezetési tanácsadást" vagy "pszichológiai tanácsadást" folytathatsz, ami lókuki. Tényleges szakmai tapasztalat nélkül hülyeség belevágni. El kell sajátítani módszerspecifikus eljárásokat, amikért bizony fizetni kell, és nem keveset.

Ha valami komolyabbat szeretnél, meg kell szerezni a szakpszichológusi végzettséget (ami szintén fizetős), 2-4 év, és 150 óra kiképzőnél végzett önismeret szükségeltetik. Keress rá, többszázezres összeg csak az önismeret.

2021. márc. 1. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!