Harmadik diploma 30 felett?

Figyelt kérdés

Elvégeztem egy osztatlan szakot, majd 2019-től levelezőn, munka mellett egy alapképzést kezdtem el. Előtte jártam OKJ-ra is, szintén bizonyítványt szereztem.

Valamiért beszippantott ez a felsőoktatás, nekem tetszik, más és más területekről tudást szerezni, egy kis adrenalin a vizsgaidőszakban.

A gond az, hogy már a harmadik (nyelv szak, bölcsész, kicsit lazább szakot akarok), sőt akár a negyedik szakot tervezem , már most is fizetek a tandíjért. Ez pénzügyileg nem a legjobb döntés, de valamiért tetszik, hogy egyetemre járok, tanulok stb.

A jelen versenyszférás állásom nem érdekel annyira, ha ezt az IT szakot elvégzem valószínűleg ebben sem dolgoznék sokáig, szimplán az tetszik, hogy tanulok, egyetemre járok, és elméleti tudást szerzek. De ennek így semmi értelme, és nem akarok diploma halmozó lenni.

A környezetem már hülyét kap ettől, nem értik.

2021. júl. 31. 13:08
 1/5 A kérdező kommentje:
Mi van? IT mióta büfészak? :DD
2021. júl. 31. 13:19
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez örömet okoz, csináld, ha megteheted.
2021. júl. 31. 13:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Totál megértelek, én is ilyen vagyok :) állandóan tanulok valamit, közben dolgozgatok. Így viszont sokszor pénzgondokkal küzdök, mert nem vagyok hajlandó az időmet egy teljes munkaidős állásra fordítani. Többet nyerek abból, ha tanulok, én úgy gondolom.
2021. júl. 31. 15:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is a 3.diplomámat szerzem. 1.-nél nem tudtam igazán, hogy mit szeretnénk, a 2. az álom szakmám de sajnos rá kellett jönnöm, hogy megélni nem fogok tudni belőle így most a 3.-at csinálom ami érdekel és elég jól fizet.

Úgy gondolom, hogy nem baj az ha több lábon áll az ember.

Biztos lesz olyan a végzettségeid között amelyben szívesen dolgoznál.

Kitartást és további jó tanulást kívánok!

2021. júl. 31. 22:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia, én a 4-5. egyetemi képzésem csinálom, ezek hasonlóak, kivétel az 5. ami gazdasági mesterszak, és van két belső auditori képzettségem is.

Most 31 vagyok.

2021. aug. 1. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!