Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felvettek mesterre, de csak...

Felvettek mesterre, de csak fizetősre, mi tévő legyek?

Figyelt kérdés

Mindenképp szükségem lenne a mester végzettségre, ugyanakkor teljes meglepetést okozott a ponthatár, épp hogy becsúsztam a fizetősre, egy ismerősöm meg annyi ponttal, amennyi nekem lett, egy évvel ezelőtt lazán bekerült a támogatottra. Itt azonban egy félév 450 ezer forint, cserébe azt ígérik, hogy utána tényleg könnyű elhelyezkedni.

Egyedüli megoldás a diákhitel, azonban én mindig kerültem az eladósodást, garanciát nem adnak, hogy lesz munkám, ha elvégzem.

Mit javasoltok?

2021. júl. 23. 11:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%
Várj egy évet.
2021. júl. 23. 11:36
 2/12 A kérdező kommentje:
Már 24 éves vagyok, nem ülhetnek otthon tétlenül. Munkát nagyon nehéz most találni, volt, hogy 3 hónapba telt megkapni egy nemleges választ.
2021. júl. 23. 11:39
 3/12 anonim ***** válasza:
97%
Akkor ne egy válaszra varj, hanem kuldd el meg tobb helyre a jelentkezesed. Iskola mellett konnyu diakmelot talalni egy varosban, nekem kb minden ismerom igy csinalta, hitel sem kell hozza. En elkezdenem igy a mestert, aztan jovore ujraprobalnam az ingyeneset, elfogadtatnam a krediteket, igy a masodik ev ingyenes lenne. Vagy kihagynam azt az egy evet, dolgoznek addig valahol hogy tudjak mit a cv-be irni kesobb. Megoldas van csak akarni kell.
2021. júl. 23. 11:45
 4/12 anonim ***** válasza:
96%

Milyen mesterképzésről lenne szó?

Nem kell ennyire félni a hiteltől, persze nem is kell felvenni mindenkinek, de ha tényleg annyira hasznos az a mesterképzés, és tudnám, hogy tudok vele valahol dolgozni, akkor nem félnék a hiteltől sem.

Én is vettem fel pár félévre, és visszafizettem nagyon gyorsan, mert már a kezdő fizum is egész jó volt illetve megtanultam nagyon kevés pénzből élni, így még pár hónapig folytattam a "csóró diák vagyok" életstílust, és minden fillért félretettem a törlesztésre.

2021. júl. 23. 11:45
 5/12 A kérdező kommentje:
Ellátásilánc menedzsment
2021. júl. 23. 11:54
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát...

Arra inkább ne vegyél fel hitelt

2021. júl. 23. 12:29
 7/12 anonim ***** válasza:
77%

A diakhitel már kamatmentes.

Nem olyan rossz, mint régen.

2021. júl. 23. 13:15
 8/12 anonim ***** válasza:
46%
Omg. 24evesen meg soha nem dolgoztál, akkor már nem mindegy ha még egy evet kihagysz? 450k amúgy meg nem olyan sok es gondolom 2 eves a mester
2021. júl. 23. 13:16
 9/12 A kérdező kommentje:
Dolgoztam alapképzés alatt és a covid ideje alatt is, de világos, hogy a magasabb fizuhoz magasabb végzettség kell.
2021. júl. 24. 12:32
 10/12 anonim ***** válasza:

Levelezőn is meglehet csinálni.

Én az MSC-t már úgy csináltam.

2021. júl. 24. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!