Melyik suli lenne a legjobb? vagy hova vennének fel?
sziasztok! Most fogok 8.ba menni és mostanána elég gyakran nézek sulikat 1 négyesem volt 7.évvégén.
sulik amiket néztem:
kölcsey, szinyei merse pál, teleki blanka, szent lászló, szemt istván, karinthy, kölcsey, vörösmarty (mind bp)
nyekes angolra szeretnék menni kb 65-70 pontom
lesz a felvetelin.
ha valaki esetleg tud ezekrol a sulikrol meselni szivesen meghallgatom.
Szia!
Én idén felvételiztem a Vörösmarty-ba, 69 pontom lett és maximális hozott pontszámom így már szóbeliznem sem kellett, mert automatikusan meglett az elvárt pontom. Szeptembertől ide fogok járni. Csodálatos osztálytársakat és egy kedves osztályfőnököt kaptam. Nemsokára megyünk gólyatáborba és wow, alig várom. Maga az épület is gyönyörű, a közlekedés is élég egyszerű, és sokminden van a közelben.
Voltam még szóbelizni a Színeiben. Nem rossz suli, jó közösség, gyönyörű helyen található. Az iskola épülete kicsit régi, de nem vészes. Szóbelin alapból kedvesek voltak, viszont látszott rajtuk, hogy már nagyon unják, amit még is értek, mert rengetegen szóbeliztek. Egyébként a 69 pontommal, plusz a maximális hozott pontokkal, simán behajtás szóbelizni, ahol 4 pontot vesztettem, közmondások miatt. Ennyivel bekerültem volna a suliba.
A Telekit is megjártam, álom iskolák volt egy darabig... Aztán voltam ott szóbelin. Online voltak ott az idén. Mit mondjak kritikán aluli volt. Neharagudjatok Telekisek, de nekem ott volt a legszòrnyűbb élményem. A suli épülete elhanyagolt, viszont ha felújítanák nagyon szép lehetne. A közlekedés itt sem rossz. Az oktatás színvonala változó, de nem rossz. Ami engem egy kicsit megrímített, hogy rengeteg osztály van, és nagyon nagy iskola.
Az Szt. Lászlóba és az Szt. Istvánba nem elég 70 pont, inkább 75-80.
A Kölcsey-ről és a Karinthy-ról annyit, hogy nagyon színvonalas a nyelvoktatása, de a 70 pont azért kell.
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok rá.
Üdv: egy leendő Vörösmarty-s. <3
Elnézést a helyesírási hibákért.
Még annyit hozzátennék, hogy a Telekibe is felvettek volna. Remélem így már tudsz viszonyítani.
Amiket még ajánlanék, hogy írj be, legalább mentősulinak az a, Zrínyi Miklós gimi, és a Leövey Klára gimi.
Szia.
Én a Telekibe járok, már 3 éve és keresve sem találtam jobb iskolát anno (pedig több mint 10 iskolában voltam nyiltnapon de szörnyűek voltak).
Lehet, hogy az online szóbeliztetés nem ment zökkenőmemtesen(ez ne rémítsen el senkit, mert könnyen lehet, hogy kifogsz egy olyan tanárt , aki nem ért annyira a géphez és ezért érdekes megoldásokhoz folyamodhat), de az online oktatást kitűnően megoldották.
Apropó szóbeliztetés. Itt nem hagyják magulra a diákokat. Lehet jelentkezni szóbeli előkészítőre, amit mindenkinek ajánlok (anno én is mentem erre és ekkor szerettem bele a Telekibe is). Jelképes összegről van szó, de kidolgozzátom a tételeket és itt adnak támpontokat, ahhoz is, hogy mire figyelj oda majd a szóbelin. (Tehát az a lényeg, hogy itt nem csak kiadják, hogy tessék itt van tanuld meg aztán gyere belőle szóbelizni, hanem mindenben megpóbálnak segíteni, könnyíteni a diáknak.)
A tanárok kedvesel, segítőkészek, és remekül tanítanak.
(Ém személy szerint jobban szeretem a jelenléti oktatást, mert sokkal szorosabb a tanárral a kontakt. Ha látja rajtunk, hogy nem értjük újra elmagyarázza, de ez online nem mindig működik, mert nem igazán szeretjük bekapcsolni a kamerát.)
Az iskola épülete olyan amilyen, de ezzel nem tudunk mit kezdeni, mivel műemlék. Ezért csak pár vállalkozás nyúlhat hozzá az épülethez, de ez is jóval drágább lenne, mint az iskolák többségében. Viszont belül folyamatosan szépül.
Közlekedés szempontjából is nagyon jó. (Zugló vasútállomás, Puskás Ferenc Stadion is könnyen megközelíthető)Van biciklitároló is az iskolában. Valamint biztonságos a környék is.
Az osztályokat tekintve minden évfolyamban 4 osztály van + 2 nyekes tagozat(9-ben) is van, ez így azt jelenti, hogy 18 osztály van.
Én nagyon szeretek ide járni és mindenkinek ajánlom, aki egy barátságos legkörű minőségi oktatást biztosító iskolában szeretne továbbtanulni.
Ezek a saját tapasztalataim és a saját véleményem.
Ha bármi kérdésed lenne a Telekivel kapcsolatban, írj nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!