Germanisztika alapszakról megyek tovább marketing mester szakra (így természetesen németül c1-c2-es szint körül beszélek, angolom b2 körül van). Milyen kilátásokra számíthatok a diploma után? Melyik lenne a legjobb egyetem erre?
Aki azt írja, hogy a marketing büfé szak, annak általában a leghalványabb lila gőze sincs a gazdasági életről, a termékfejlesztésről, meg úgy általában semmiről. A marketingről meg végképp fogalma sincs. Olvasd el itt a 15. hozzászólást amúgy: https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul..
Nem vagyok benne biztos, hogy felvesznek marketing mesterképzésre germanisztika alapszakról. Elég laza a bolognai spagetti rendszer, de ennyire talán azért nem az. A marketing mesterszaknak olyan bemeneti követelményei vannak, amelyek igénylik legalább az alapvető gazdasági tárgyakat (mikro- és makroökonómia stb.). Nézd meg a felvételi követelményeket: [link]
Így első ránézésre a következő lehetőségeid vannak szerintem egy bölcsészdiplomával:
1) Betolsz egy újabb (kereskedelem és marketing) alapszakot -- szerintem alapvetően ez a legjobb ötlet. Én ezt csináltam, és jó ötlet volt.
2) Megpróbálsz ismeretségen stb. keresztül bejutni egy marketing-szerű helyre dolgozni, és onnan csinálsz egy MBA-t. (Egyik angol alapszakos kolléganőm ezt csinálta.)
3) Marketing helyett valami lájtosabb szakra mész, pl. kommunikáció, HR vagy nemzetközi kapcsolatok? Ahova felvesznek... (ezt ajánlom a legkevésbé)
4) Csak simán keress egy ilyen munkát valahol, kezdj el dolgozni, és maradj ebben a szakmában a meglévő bölcsész diplomával. Simán megcsinálható, láttunk már ilyet a világtörténelemben.
A marketing szakos diplomából túlképzés van, a jó marketinges meg hiánycikk, ez ilyen ellentmondás. Hajtani kell, jónak kell lenni, és akkor tudsz vele érvényesülni. Ne várd meg a diplomaosztót, hanem keress minél előbb releváns gyakornoki munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!