Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Természetgyógyászat, vagy...

Természetgyógyászat, vagy tanári szak?

Figyelt kérdés
2017-ben érettségiztem, időközben egy földrajz emeltet is tettem 64%-al, nem volt tervben továbbtanulás, csak megpróbáltam mit veszíthetek alapon. Ami érdekel az a természetgyógyászat, ehhez nem feltétlen kell felsőoktatásra menni, viszont a gyógynövényes foszk nagyon felkeltette a fantáziám. De szívesen lennék tanár is, bár a földrajz állítólag egy fabatkát se ér, nem biztos, hogy találnék munkát a szak elvégzése után tanárként, egyébként a töri lenne a 2. szak, bár abból csak középszintű érettségim van. Nem igazán tudom, hogy melyik lenne jobb opció, esetleg mindkettő elvégzése, meg ott van az is, hogy 24 lennék jövőre, mikor elkezdem a tanárit, tehát majdnem 30 évesen végeznék, lehet késő lenne tanárként elhelyezkedni..
2021. júl. 7. 19:55
 1/10 anonim ***** válasza:
72%
A természetgyógyászat biztosan hoz pénzt a konyhára, különösen annak, aki a humbugot képes komolyan venni.
2021. júl. 7. 20:02
 2/10 A kérdező kommentje:
Azért a természetes gyógymódoknak többezer éves referenciája van, ezzel persze nem a gyógyszereket akarom szidni, de humbuknak se nevezném csak azért, mert nem kémiai szer.
2021. júl. 7. 20:42
 3/10 anonim ***** válasza:
64%

Igazad van 1es! Meg aztán jó beszélőket is kell, hogy el tudd adni azt a sok marhaságot. Ha ez megvan kérdező akkor egyértelműen a term.gyógyászat.

Ismerősöm 35 évesen másod éves a tanító szakon. Tehát a kor számomra sem meghatározó ilyen szempontból. De kinek a pap....

2021. júl. 8. 08:50
 4/10 anonim ***** válasza:
66%

Mindentehet, csak természetgyógyászatot ne!

Tudományos nonszensz, beteg, gyógyulásuk érdekében bármit megtevő embereket ver ár sok-sok pénzért. Nekem ehhez nem lenne gyomrom. Ha rajtam múlna, büntetném a létét is, sarlatánság.

2021. júl. 8. 09:46
 5/10 A kérdező kommentje:
S magának annak a gyógynövényes Foszknak lenne értelme? Mondjuk vállalkozni nem nagyon szeretnék, rengeteg költséggel jár, különböző járulékok, üzletbérlés, rezsi, stb, meg azt el lehet tanfolyamon is végezni, kár az állami féléveket pazarolni, tehát lehet a tanárival jobban járnék, talán, bár sokan mondták, hogy föci tanárt kb sehol nem keresnek. Na, most majdnem megválaszoltam a kérdést, de tényleg nehéz ügy, mondjuk a pénz nem első számú motiváció, tisztában kell legyek, hogy a család "kilőve", ahogy a legújabb ház, autó is.
2021. júl. 8. 11:54
 6/10 anonim ***** válasza:
66%

Válaszomat végzett orvosként írom, jelenleg orvosi diplomára épülő Hagyományos kínai orvoslást tanulok, amihez megcsináltam a természetgyógyászat licenc vizsgát is.

Az a baj ezzel a végzettséggel, hogy önmagában ugye bárki megcsinálhatja és értelemszerűen nem kapsz semmiféle orvosi, de állítom hogy egészségügyi szemléletet sem 1-2 év felnőttképzésen. Ez amiatt baj, mert adott esetben tényleg beteg emberek is megjelenhetnek nálad és nem lesz meg a kompetenciád felismerni, hogy mi az, ami esetleg még a te hatásköröd lehet és mi az, ami nem. Nem véletlenül épül a kínai orvoslás is orvosi diplomára sőt, egyedül praktizálni is csak szakvizsgával lehet - pont azért, mert szükséges a gyakorlati orvosi tapasztalat. Iszonyat károkat tudnak csinálni ezek az emberek, akik gyakorlatilag nulla eü végzettséggel akarnak gyógyítgatni és sajnos sokszor le sem buknak. A masszőröm például szintúgy teljesen bele van tévedve ezekbe a gyógymódokba, a keresztszalag szakadását otthon akarta kikúrálni magának, mondván, hogy ő ért hozzá, most ott tart, hogy lábra sem tud állni és úgy vonszolja magát, mint a zombi a Kaptárban.

Az meg így nem igaz, hogy a természetes gyógymódoknak több ezer éves referenciája van, attól, hogy ismert volt néhány gyógynövény, még nem jelenti azt, hogy egy több ezer éves tudományról beszélgetünk. Magáról a kínai orvoslásról sem mondanék ilyet, ott is rengeteg változtatás történt az elmúlt évtizedekben pont a nyugati orvoslás fejlődésre és felfedezései miatt.

Olyat pedig ne mondj, hogy "kémiai szer", egyrészről ilyen megfogalmazás nincsen, másrészről a gyógynövényekben lévő hatóanyagok is azok sőt, a gyógyszerek jó része bizony eleve vmilyen növényből kivont hatóanyag, esetleg annak fél szintetikus változata. Nem tudom pontosan mi a célod ezzel a végzettséggel, de az legyen világos, hogy orvos nem leszel vele és az alkalmazható területei is igen szűkek, ez inkább csak hobbinak jó, de ha rendes munkát akarsz vele úgy, hogy bizonyosan nem csinálsz kárt, akkor ezt ne válaszd. a.

2021. júl. 8. 12:01
 7/10 A kérdező kommentje:
Akkor marad a tanári, az talán becsületesebb hivatás, legalábbis én becsületesen szeretném végezni, motiválva a gyerekeket.
2021. júl. 8. 12:09
 8/10 anonim ***** válasza:
66%
Ez az utolsó hozzászólásod remek ötlet kedves kérdező! Sok sikert kívánok! Egy tanító szakos hallgató.
2021. júl. 8. 20:48
 9/10 A kérdező kommentje:
8. Földrajzzal lehet szóba se áll velem egyik iskola, de azért próba-szerencse.
2021. júl. 8. 20:56
 10/10 éáé ***** válasza:
Tanári szakkal gondolom azóta éhen haltál vagy már nem azt dolgozod. Egy természet gyógyász előadás 80k és el mennék rá 10-20an. Az egész előadás egynapos. És minden héten tartanak ilyet. Ebben van a pénz....
szept. 24. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!