Milyen általánosságban az élelmiszermérnöki szak az egyetemeken? Mit csinálnak a munkájukkal? Mik a lehetőségek?
Én annak tanulok, így azt hiszem megfelelően tudok nyilatkozni a témában. Na akkor lássuk:
Milyen a szak az egyetemeken? Szerintem nem a legnehezebben elvégezhetőek közé tartozik, ha jóban vagy a kémiával és a biosszal meg egy kicsit érted miről szól a fizika és számolni is tudsz akkor nem fogsz vért izzadni. A tárgyak nagy része ugyanis ezekre épül, az első évben ilyeneket tanulsz a szakmás tárgyak ezután jönnek be, egy-két kivételtől eltekeintve. Nyilván aki lusta, az itt sem fog jól boldogulni, mert azért csak kell tanulgatni itt is.
Mit csinálnak a munkájukkal?
Bsc-vel is van ahol el lehet boldogulni, de nem hátrány ha megvan az msc-d sem. Nagyon sokfajta területen dolgoznak élelmiszermérnökök, van aki folyamatokat irányít, van aki analitikus, van aki laborvezető, de akad aki PLC-kel foglalkozik vagy éppen mikrobiológiával, de leginkább a laboratóriumi és a minőségirányítási feladatok ellátása a legjellemzőbb, meg persze hatósági munkakörben is tevékenykedhetnek emberek ilyen végzetséggel, de a legtöbben laboránsként kezdik a pályát, a diploma nem garancia semmilyen pozícióra csak némi támogatás a későbbiekben az előmenetelhez. Természetesen itt is vannak K+F munkakörök, de kezdőként az abszolút nem jellemző, viszont nem elérhetetlen egyáltalán.
Mik a lehetőségek?
Amint látod elég sok lehetőség van, el lehet mélyedni bármelyikben, és egész normálisan meg is lehet élni belőle, ha meg később meg is gondolnád magad már lesz egy papírod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!