Vélemények? Nem tudok dönteni, hogy biológiával menjek tovább (élelmiszermérnök, biológia, gyógytornász, dietetika szak) vagy kihagyjak egy évet (ezalatt emelt szinten angol érettségit tennék és egy felsőfokú nyelvvizsgát) és...? (többi lent)
Szerintem felesleges évet kihagynod.
Egyébként egymástól teljesen eltérő szakokat soroltál fel.. A sima biosz szak önmagában nem sokat ér, jó ha van mellé egy mesterképzés valamiből. Dietetikus, gyógytornász egészségügy..hát, oda elhivatottság kell szerintem. Az élelmiszermérnökin kemény a kémia, a különböző számítások pl műveletek tantárgyból. Van matek, fizika, elektrotechnika, biosz és még sorolhatnám. (Én ezen a szakon végeztem. Szerintem nagyon sokszínű amugy. ) A pénzügyi szak se rossz, de nem való mindenkinek. Oda azt hiszem magasabb a ponthatár talán.
Szóval inkább az a kérdés mit szeretsz csinálni? A dietetikus és gyógytornász pl emberekkel foglalkozik ezt azért vedd számításba.
Amugy a biosz alapszak több msc képzésre is jó, ha esetleg azt választanád. Kitanulod azt, aztán lesz időd, hogy átgondold mire szakosodsz. Barátnőm pl biosz alapszak után élelmiszermernok mesterre ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!