Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Csak jól tanuló diák lehet...

Csak jól tanuló diák lehet magántanuló vagy lehet kicsit rosszabb is?

Figyelt kérdés
akárki lehet magéntanuló? csak azt nem értem,hogy például,ha én magántanuló lennék ,akkor nekem miért van jogom arra,h. otthon üljek és 1 hónapba 1x menjek be iskolába, közben a többiek pedig ott ülnek? :D
2008. dec. 8. 18:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert otthon tanuls, és az iskolába mész dolgozatot írni, pont ugyanúgy tanulsz.
2008. dec. 8. 18:57
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
Csak akkor lehet valaki magántanuló, ha arra alapos indok van. Pl. tartósan beteg, és betegsége következtében nem tud rendszeresen iskolába járni.
2008. dec. 8. 19:47
 3/13 A kérdező kommentje:
és ha mert nem szeretek iskolába járni :P ez az egyik,a másik pedig,h. családi okok miatt elég sokszor nem tudok tanulni,és bemenni suliba. és ez sokszor megtörénik.
2008. dec. 8. 20:03
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Bárki lehet magántanuló, ez nem függ a teljesítményedtől, a szüleidnek kell kérvényezni az iskola igazgatójánál. A tanévek végén vizsgát kell tenned a suliban minden egyes tantárgyból.
2008. dec. 8. 20:40
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Mehet barki magantanulonak, de nem mindenkinek erdemes. En azt veszem le az irasaidbol, hogy nem szeretsz tanulni, unod, lusta vagy, szerintem ne legyel magantanulo, mert hamar megszokod a joletet, mindig tologatni fogod, hogy jovo hettol tanulok, na jo, majd holnaptol..kozben meg ott a tv, a szamitogep es a szabadsag. Aztan a felevi vizsgak elott rajossz, hogy marha nagy gaz van, es keso lesz. Inkabb jarj be a suliba, mert ott, ha csak hallod az anyagot is ragad rad valami, ha otthon nem is viszed tulzasba a tanulast.
2008. dec. 8. 21:00
 6/13 A kérdező kommentje:
ném,nem vagyok én lusta ,csak nem szeretem az iskolát főképp azért,mert az osztálytársaimtól én értebb vagyok, nincs miről velük beszélgetni egész nap,egyikőjüknek sem volt még barátja és igy nehéz fiúkról beszélni,vagy elmondani nekik a titkaimat esetleg. nem lenézem ezzel őket,csak úgy jobb lenne a beszélgetés..amúgy lusta nem vagyok.nagyon sokat sportolok tornán én vagyok a legjobb, ezt nem dicsekedésből mondom :)
2008. dec. 8. 21:53
 7/13 A kérdező kommentje:
ja meg amúgyis jól fog az agyam akármiben, nem esik nehezemre valamit megtanulni,inkább iskolában szoktam :D az átlagom meg 5-ös és 4-es inkább :) csak a matek nem megy
2008. dec. 8. 21:55
 8/13 anonim ***** válasza:
Ha a szüleid kérvényezik, és kellően megindokolják, akkor az iskola eldönti, engedélyezi-e, és akkor lehetsz magántanuló. Én sok olyan emberkét ismertem régen, akik magántanulók voltak. Ők azt csinálták, hogy minden tanárral megbeszélték, hogy mikor fog dolgozatot íratni (témazárót), és azokra bementek, így nem is nagyon voltak év végi vizsgáik. Ha valamiben otthon elakadtak, akkor bementek egy-egy órára a suliba, ennyi. De pont ezért, igyekeztek lépést tartani a tanár ütemével az otthoni tanulásban is, heti egyszer-kétszer felhívták a tanárokat, hogy hol tartanak pontosan, és hogy az adott tananyagban mire fektetik a hangsúlyt.
2008. dec. 10. 10:28
 9/13 anonim válasza:
100%
Én is magántanuló szeretnék lenni, elsős korom óta az iskolában minden áldott nap bántanak az osztálytársaim, iskolabusszal járok be, ott is bántanak, nem csak szóban, lökdösnek, rágót/nyalókát ragasztanak a hajamba, megdobálnak kővel. Rengetegszer voltam bent az igazgatóiban emiatt, de nem változott a helyzet. Kitűnő tanuló vagyok, csendes, nem félek azoktól, akik bántanak, csak úgy gondolom, nem érdemes összeverekednem mindenkivel. Nem tudom, miért bántanak, mi okuk lehetne rá. A kérdésre válaszolva szóval nekem ez az okom lenne rá, hogy magántanuló legyek (szerintetek érdemes lenne? 12 éves lány vagyok).
2009. jan. 22. 20:35
 10/13 anonim ***** válasza:
Előző kislánynak: nem a magántanulás lenne a megfelelő megoldás neked, hanem egy színvonalasabb suli. Kérd meg a szüleidet, hogy írassanak át 8 vagy 6 osztályos gimnáziumba. Egy ismerős kislányt, aki szintén jól tanult, az általános iskolában állandóan szekáltak, ötödiktől átíratták gimibe, és ott nagyon jól érzi magát a közösségben, mivel hozzá hasonlóan értelmes gyerekek vannak.
2009. jan. 22. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!