Ez mennyire igaz?
Egy tanárom egyszer azt mondta hogy infón belül (mivel infót végeztünk) akárhány szakmát elvégezhetek nappalin
(Ezt mondta az osztálynak)
Elvégezni elvégezhetsz, kérdés, hogy menynire van értelme, mert nem tudom hallottál e már FEOR számokról.
A vállalkozásnak ezek a számok szabják meg, hogy az alkalmazottjához milyen szakképesítést kell bemutatnia mint munkáltató a hivatalok felé a munkakörtől, beosztástól függően.
Ez a "FEOR" szabályozás szinte évente kétévente változtatva van, sok egy azon munkakör többféle "szakmával" vagy bizonyítvánnyal is betölthető, de ha mégsem akkor jönnek a munkáltatói trükkök, hogy például papíron "hálózat szerelő" vagy, de a valóságban adatokat elemzel, vagy programozol (ha értesz is hozzá, de nincs róla papírod).
Versenyszszektorban soha nem hallottam még olyan vizsgálatról ami azt firtatta volna, hogy valakinek valójában mi is a feladata a munkahelyén. Mert ezt a munkaszerződésekben többnyire egy általános mondattal, rövidre szokták zárni, például azzal, hogy minden egyéb vezetői utasítás végrehajtása, legjobb tudása és képességei szerint.
Azt nem írtad, hogy te csak ingyen akarsz tanulni :D
Egyébként az se ingyenes, csak "időbe" fizeted ki.
A fizetős rövidebb, szervezhetőbb, az ingyenes után meg az iskola felveszi az államtól a fejpénzt tanulónként, (támogatás) aztán ahogy esik úgy puffan a vizsgád, meg alkalmazkodhatsz ahogy éppen füttyent a tanár...
Semmi sem ingyenes, valaki mindíg fizet vagy így vagy úgy.
Tavaly 4 végzetséget szereztem (OKJ) egy év alatt, igaz 500 ezerbe került plusz vizsgadíjak, de nem 10 évig jártam érte az iskolába heti 5 napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!