Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyirán döntöttem rosszul,...

Mennyirán döntöttem rosszul, ha informatika(és x) tanári szakra jelentkeztem, úgy hogy nem akarok tanár lenni?

Figyelt kérdés
...és inkább valami informatikus munkakört szeretnék betölteni majd vele. De nem volt bátorságom igazi IT szakra jelentkezni, pedig lehet jobb lett volna.

2021. febr. 25. 14:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Akkor eléggé. 5 év minimum az egyetem, egy alap IT szak meg 3 +2 mester. Azzal hamarabb tudsz elhelyezkedni ilyen területen.

Előnye viszont a tanárinak, hogy ha bármi történik, tanárra mindig szükség lesz, tuti lesz állásod.

2021. febr. 25. 14:51
 2/8 anonim ***** válasza:
50%
Ne haragudj, de ez nem volt túl jó ötlet. Nyugodtan jelentkezhettél volna IT szakra, vagy ha sima mezei informatikus akarsz lenni, akkor OKJ-ra. Ezekhez képest a tanári időpazarlás, mert 5-6 év, tehát 2-3x hosszabb. Ráadásul infótanárként a tudásod meg sem közelíti egy informatikai szakos tudását.
2021. febr. 25. 15:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Hanyadik évben jársz?
2021. febr. 25. 16:07
 4/8 A kérdező kommentje:
Még sehányadik, csak most febr.15.-ig kellett felvi-n jelentkezni, és ezt jelöltem meg, viszont utólag már nem tűnik olyan jó ötletnek...
2021. febr. 25. 16:10
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kérdés arra irányult, hogy hanyadéves gimnazista vagy. Gondolom végzős.

2 lehetőséged van:

1. Halasztasz egy félévet és fél év múlva jelentkezel arra a szakra, amire valójában szeretnél menni.

2. Megkérdezed a tanulmányi osztályt, vagy utánajársz máshol, hogy ha elvégzel egy évet tanárin, hány kreditet tudnál átvinni és megéri-e. Aztán kezded a tanárit egy évig, majd újrajelentkezel.

2021. febr. 25. 16:34
 6/8 anonim ***** válasza:
94%
Vagy pótfelvételi augusztusban.
2021. febr. 25. 17:20
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Sokan nem akarnak tanárok lenni, de elvégzik a képzést, hogy valami papírjuk legyen.

Ha nem érzed azt, hogy nagyon odatudnád tenni magad matekból és infóból akkor egyetemi szinten nem tudom mennyire jó ötlet elkezdeni a dolgokat.

Sima infó OKJ-val lehet jobban éreznéd magad, de egy félév államin ingyenes. Bár ha már leadtad, akkor max jövőre mehetsz egy félévet ingyen.

Nagyon variálni ingyenesen nem fogsz tudni.

Én elgondolkodnék, hogy mi is legyen és ha arra jutsz, hogy nem tudod akkor kihagynék 1 évet, addig meg melóznék. Úgy az egyetemen is lenne saját pénz, és látnál is valamit a munkából.

2021. febr. 25. 21:37
 8/8 anonim ***** válasza:
37%

Nem értem, hogy ha nem akarsz tanár lenni, akkor miért adod be tanári szakra... Több lehetőséget is be lehetett jelölni a felvételin, mindegyik infótanár volt?

Egyébként van olyan lehetőség is informatikai területen, hogy felsőoktatási szakképzés, ami nem ad diplomát, hanem felsőfokú szakképesítést, és a képzés is rövidebb, 4 félév. Rendszergazdának stb. lehet elmenni ilyenekkel. Ugyanolyan tantárgyaid vannak, mint egy mérnökinformatikusnak, csak kevesebb tantárggyal (nincsenek benne a matekos, villanytanos stb. tantárgyak). Sokan egyébként ezt a 4 féléves képzést elvégezve megcsinálják a diplomát is, úgy, hogy elfogadtatják a tárgyaikat, és a plusz tantárgyakat teljesítik. Arra jó lehet egy ilyen képzés, hogy rájöjj, hogy képes vagy-e megcsinálni.

2021. febr. 27. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!