Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit kell tanulnom ahoz, hogy...

Mit kell tanulnom ahoz, hogy ügyvéd legyek?

Figyelt kérdés

Már van egy szakmám amit most tettem le egy hónapja kb, de egy dolog fel nyitotta a szememet, hogy túl naiv vagyok az ilyen dolgokhoz, ezért el szeretnék kezdeni tanulni, hogy ügyvéd legyen belőlem és akit szeretek azt mindig meg tudjam védeni!

Valami tanács vagy aki benne van?

2021. jún. 30. 15:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Leérettségizel.

Közben magyarból és töriből csinálsz egy nagyon jó emelt szintű érettségit.

Lenyelvizsgázol.

Felvesznek az ÁJK-ra, majd tanulod a jogot.

2021. jún. 30. 15:38
 2/4 anonim ***** válasza:
ha embereken akarsz segíteni, menj orvosnak, ne jogásznak. Ügyvédként örülsz majd, ha magadnak tudsz segíteni állást találni, meg normális fizut.
2021. jún. 30. 18:02
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az ügyvédképzés nem ér véget a jogi diplomával, hanem még utána bojtárkodni is kell, nem tudom, hány évig. Aztán lehet saját irodád is akár.

Ha a jogi diplomáddal nem akarsz már ügyvéd lenni, akkor vannak további lehetőségek is, mint bírósági titkár, majd bíró; lehet menni ügyész irányba; lehet menni jegyzőnek; vállalatoknál is el lehet helyezkedni jogászként.

2021. jún. 30. 19:23
 4/4 anonim ***** válasza:
46%
Először is írd le helyesen az "ahoz"-t.
2021. jún. 30. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!