Hogy lehet egy 34 éves embernek 3 PhD fokozata?
Ez hogy jön ki?
Vagy esetleg lehet párhuzamosan kettőt is csinálni?
Ha olyan mesterképzést végzett, ami különböző irányú doktori iskolákban elfogadott bemenetként, akkor meg lehet csinálni (én pl. orvosként biológiából PhD-ztem, ha az lenne a szívem vágya, csinálhatnék egy másodikat klinikai orvostudományokból).
Más kérdés, hogy ennek mi értelme van. Hacsak nem az a hobbija, hogy széles spektrumon képzi magát, vagy esetleg nagyon speciális határterületen dolgozik (természetesen ez is lehet), karrier szempontjából többnyire a legmagasabb fokozat jellege számít, nem a darabszám. Magyarul az esetek zömében - ha kutató szeretne lenni - többre menne egy habilitációval, mint több PhD fokozattal.
Nincs olyan hogy egymásra épülő.
Olyan van hogy nagyon hasonló, ezért elfogadják a megírt cikkeket, illetve tud publikálni évente többet.
Pl. mikromuanyagos témával vegyészmérnöki, gépészmérnök, kornyezetmernoki, anyagtudományi, biológus, vegyész PhD-t is csinálhatsz.
Ezen kívül ha az új rendszerben csinálta akkor egyéni felkészüléssel 2 év a PhD 4 év helyett, és egyszerre több PhD képzésben vehet részt aki nem nappali PhD-ben vesz részt.
Több PhD-s ismerősöm van, de egyiküknek sincs másik PhD-je
Ez olyan helyen jellemző ahol a PhD-ért fizetni kell, és megteheti valaki.
Szerintem nem 3db PhD-je van, hanem pl. egy kisdoktori (Dr. Univ), egy kandidátusi C.Sc., és egy PhD.
3db PhD-t megcsinálni pont annyira értelmetlen, mint ugyanazt a B kategóriás jogsit három különböző autósiskolában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!