Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit lenne érdemes tanulnom?

Mit lenne érdemes tanulnom?

Figyelt kérdés
Minek lenne érdemes tovább tanulnom? Szeptemberben le kell adnunk az iskolákat, de nem tudom mit lenne érdemes tanulni, amiben el is tudok később helyezkedni. Páran mondták, hogy menjen informatikára, de (eddig) nem igazán találtam jó iskolát a környéken. (Reálos vagyok)

2021. jún. 27. 00:17
 1/5 anonim ***** válasza:
48%

Szia!

Mi alapján döntsünk?

Attól még hogy reálnak rajongól attól még nem vesznek föl eltére.

Programozás vagy igazából cyber védelem érdekel?

Hányas vagy?

Stb?

2021. jún. 27. 00:44
 2/5 anonim ***** válasza:
71%
A lényeg, hogy erős matek alapjaid legyenek.
2021. jún. 27. 00:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is:Milyen iskolatípust képzelz el magadnak?

Ha egyetem a cél és reálos vagy,akkor mindenképpen a gimnáziumot válaszd.

Ugyanis a gimnázium ad erős reálos alapot,mar ha olyan tagozatra és fakultációra mész. /A fakultáció a gimi utolsó 2 évében van. Ha te pl. magyar-töri tagozatra mentél 9.-be,de mondjuk inkább bioszt és kémiát szeretnél tanulni,akkor ezt a két tantargyat felveheted fakultációként és azt emelt szinten tanulod tovább./

Technikum is jó,HA már egy konkrét szakmát kinéztél magdanak és nem is vagy annyira reálos/humanus beállítottságú.

Ha te programozó; informatikus; szoftverfejlesztő szeretnél lenni,akkor inkább ide gyere.

Van a szakképző iskola is,azonban gondolom hogy nem ez a cél.

2021. júl. 11. 00:58
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha elképzelted magadnak,hogy milyen iskolatípusba menj,akkor a szakiranyt is el kell döntened.

Ez mar könnyebb lesz.

Míg a gimnáziumokban tagozatok vannak (pl.matematika;magyar-történelem;angol nyelv; biológia-kémia),addig a technikumokban konkrét szakok,mint pl. pék;cukrász; autószerelő; szoftverfejlesztő.

Ha te realos vagy,akkor én a gimnázium matematika; biológia-kémia tagozatát javaslom. Azonban lehetnek még mas tagozatok is,a helyi gimnáziumban van számítógép grafika tagozat is.

Vagy ha szakmát szeretnél tanulni és nem is hajlasz sem a reál,se a human dolgokhoz,akkor pedig technikum.

2021. júl. 11. 01:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha bármiféle kérdésed,problémád lenne,írj ide vagy íej privát üzenetet:)
2021. júl. 11. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!