Mezőgazdasági mérnöki és kertészmérnöki szakok között mik a főbb különbségek? Illetve melyik könyebb?
Köszi a válaszokat!
#1. naponta hány órát tanulsz, hogyha megkérdezhetem?
#2. Lehetséges, hogy ezekkel a szakokkal nem lehet olyan jól keresni mint a villamosmérnökivel, de most mit csináljon az akit ez érdekel?
Azért jelentkezzen villamosmérnökire, mert azzal könnyebben elhelyezkedhet és jobb a fizu?
De mi van ha el sem tudja végezni?
És nem azért mert buta, hanem mert Őt más érdekli…
Azért mert mindkettő szak nevében benne van, hogy “mérnök” még nagyon mások… Az egyik agrár, a másik műszaki.
Kicsit olyan mintha azt mondanád annak, aki jogot akar tanulni, hogy menjen fogorvosira, mert 5 év után egyből praktizál, nem muszáj szak-fogorvossá válnia és addig is keresheti a pénzt… Míg egy jogásznak szakvizsgázni kell, ügyvédbojtárkodni, stb. és még az 5 év egyetem után több évig keveset fog keresni.
És ebben igazad is lenne, ezek valid érvek.
Csak azt felejted el, hogy el is kell hozzá végezni az egyetemet.
Én őszintén azt sem értem, hogy amikor valaki vegyészmérnökiről vagy anyagmérnökiről kérdez, amik szintén műszaki mérnöki szakok, mért ajánlják be nekik a gépész és villamosmérnökit… Hiszen teljesen mások.
De a kertész, meg mezőgazdasági mérnöki ráadásul nem is műszaki szakok, mint már említettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!