Gazdmen után milyen mesterszak?
Gyakornok voltál?! Mert ez lenne a legfontosabb… és akkor nagyjából tudnád már, mivel szeretnél foglalkozni…
Én így rangsorolnám a mesterszakokat:
Biztosítási és pénzügyi matematika
Survey statisztika és adatanalitika
Alkalmazott közgazdaságtan
Gazdasági informatika (nem vagyok biztos, hogy ide felvesznek-e)
Pénzügy
Marketing
Ellátásilánc-menedzsment
Nemzetközi gazdálkodás
Magyar “MBA”
Vezetés-szervezés
HR
Nemzetközi kapcsolatok
Azaz minél matekosabb és minél IT-sebb, annál értékesebb.
Kedves #3, most fogok majd júliustól gyakornokoskodni, ebben igazad van, onnantól jobban látom, csak a sok tantervet átnézve a vezetés és szervezés tetszett a legjobban, de ugyanazt mégegyszer kibővítve nem szeretnén elvégezni.
A gazdinfoval kapcsolatban nem tudom, hogy a mesterre vagy alapszakra gondoltál-e, alapszakhoz info érettségi kellene, mesterhez meg még olyan 30-40 kredit előkövetelmény.
Köszönöm a részletes válaszod.
Vedd azt is figyelembe, mivel szeretnél a későbbiekben foglalkozni, hiszen a mesterképzés már egyfajta specializáció is. A pénzügy mesternek nagy kultusza van itt, a munkaerőpiacon elég univerzálisnak tűnik, jól el lehet vele helyezkedni. Ha vonz a banki és biztosítási terület, akkor jó választás lehet. Szerintem egy gyártóvállalatnál vagy közigazgatásban - vagy bárhol, ahol nem banki és biztosítási szolgáltatásokat nyújtanak, a számvitel mester jobb választás, hiszen rendre a könyvelésből származó adatokból számolnak tovább, készítenek kimutatásokat, amihez a számvitelhez is érteni kell.
A 3-as válaszolónak van igazság szavaiban, a várható fizetés tényleg ilyen sorrendben alakulhat a fővárosban. Viszont nem mindenkinek van affinitása az ilyen mélységű matekhoz, pláne, hogy utána egész életedben ezzel fogsz foglalkozni. Illetve ezek a szakok akkor csengnek jól, ha ilyen állásra jelentkezel, pl ha számvevőnek jelentkezel a számvevőszékhez, nem leszel előnyben a biztosítási és pénzügyi matematika msc-vel mondjuk a pénzügy vagy számvitel mesterrel szemben. Vidéken nem tudom mennyire lehet elhelyezkedni a Biztosítási és pénzügyi matematika, survey statisztika és adatanalitika szakokkal, hiszen a bankok és biztosítók backoffice-ai a fővárosban vannak.
Lényeg a lényeg, olyan szakot válassz, ami tényleg érdekel, hiába lehet jól keresni ezekkel a matekosabb szakokkal, ha idegennek érzed őket. Amíg a jéghegy csúcsát látod, addig érdekesnek tűnhetnek ezek a szakok, teljes valójában rémálom is lehet.
A vezetés és szervezést tényleg nem érdemes választani, elég általános szak, szerintem egy specifikusabb mesterrel párhuzamosan lehet hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!