Ha nincs nyelvvizsgam nem kapom meg a teljes diplomát és akkor nem mehetek mesterszakra sem?
Eddig azt hittem ha nincs meg a diploma rendesen akkor nem mehetek mesterre sem. Viszont valaki azt mondta ez nem így van. Sajnos nem találok sehol erről semmit de van a honlapon olyan hogy kreditelismerés kérelem mesterszakra való jelenlkezeshez. És azt írják akkor kell kitölteni ha:
Előzetes kreditelismerést abban az esetben kell kérnie, ha alapdiplomája nem teljes kreditértékkel vehető számításba.
Tehát akkor nyelvvizsga nélkül is lehet jelentkezni ha csak amiatt nincs meg a diploma?
az adott mesterszakhoz.
Egyik rokonomnál volt ezzel "gond", hogy ő később kapta a diplomát, mint ahogy a mesterszakra jelentkezett, de már ugye meg volt minden, csak kézhez nem kapta. Neki az volt, hogy jelentkezni tudott diploma nélkül, csak x időn belül kellett bemutatni a hiányzó dokumentumokat (a diplomáját).
Szerintem, ha nincs diploma, akkor nincs diploma.
Nincs olyan hogy "rendesen" van meg a diploma. Eddig kellett a nyelvvizsga, most ezt (ideiglenesen) eltörölték. A diploma ettől tejes értékű. Ha a mesterképzésre külön megjelölve követelményként nincs a nyelvvizsga (nem tudom van-e ilyen szak, nálam nem kellett) akkor lehet jelentkezni.
"Előzetes kreditelismerést abban az esetben kell kérnie, ha alapdiplomája nem teljes kreditértékkel vehető számításba."
Az amit te írsz a kreditelismerés az más. Az akkor van, ha "hasonló" szakra mész mesterképzésre, de nem ugyanarra. Tehát ha járműmérnök voltál, mehetsz járműmérnök msc-re gond nélkül. Viszont mondjuk mechatronikai mérnök msc-re már nem biztos hogy telejs kreditértékkel beszámítják. Ettől még mehetsz oda, csak el kell ismertetni a telejsített krediteket és különbözeti tárgyakat kell majd teljesíteni (ennek rendjét én nem tudom, tanulmányi ügyintézdő megmondja) De ez a nyelvvizsgától teljesen független.
"Tehát akkor nyelvvizsga nélkül is lehet jelentkezni ha csak amiatt nincs meg a diploma?"
Ha nincs meg a diploma nem mehetsz mesterre mert a mester alapfeltétele a meglévő alapképzéses diploma.
2-es vagyok. Azért nem kapsz egyértelmű választ, mert hülyén tetted fel ak rédést. Most nem kell nyelvvizsga a diplomához. ha lediplomáztál, de nyelvvizsgád nincsen, akkor VAN dilomád, mert most nem feltétel a nyelvvizsga.
Egyszer azt irod a nyelvvizsga miatt nincs meg a diplomád, egyszer azt hogy nincs meg a TELEJS diplomád, harmadjára megint mást.
Olyan hogy a nyelvvizsga miatt nincs meg (a jelenlegi helyzetben) NEM LÉTEZIK. Ha csak az hiányozna, akkor MEGVAN a diploma.
Leírom összefoglalva:
Ha idén is lehet nyelvvizsga nélkül diplomát szerezni, akkor telejes értékű diplomát fogsz kapni (és értelemszerűen tudsz jelentkezni)
Ha idén nem lesz ez az enyhítés, akkor semmilyen diplomát nem fogsz kapni. Fél diploma, meg nem tejes diploma nem létezik. Vagy van diplomád vagy nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!