Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha nincs nyelvvizsgam nem...

Ha nincs nyelvvizsgam nem kapom meg a teljes diplomát és akkor nem mehetek mesterszakra sem?

Figyelt kérdés

Eddig azt hittem ha nincs meg a diploma rendesen akkor nem mehetek mesterre sem. Viszont valaki azt mondta ez nem így van. Sajnos nem találok sehol erről semmit de van a honlapon olyan hogy kreditelismerés kérelem mesterszakra való jelenlkezeshez. És azt írják akkor kell kitölteni ha:

Előzetes kreditelismerést abban az esetben kell kérnie, ha alapdiplomája nem teljes kreditértékkel vehető számításba.

Tehát akkor nyelvvizsga nélkül is lehet jelentkezni ha csak amiatt nincs meg a diploma?

az adott mesterszakhoz.

2021. jún. 10. 15:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%

Egyik rokonomnál volt ezzel "gond", hogy ő később kapta a diplomát, mint ahogy a mesterszakra jelentkezett, de már ugye meg volt minden, csak kézhez nem kapta. Neki az volt, hogy jelentkezni tudott diploma nélkül, csak x időn belül kellett bemutatni a hiányzó dokumentumokat (a diplomáját).

Szerintem, ha nincs diploma, akkor nincs diploma.

2021. jún. 10. 15:47
 2/13 anonim ***** válasza:
94%

Nincs olyan hogy "rendesen" van meg a diploma. Eddig kellett a nyelvvizsga, most ezt (ideiglenesen) eltörölték. A diploma ettől tejes értékű. Ha a mesterképzésre külön megjelölve követelményként nincs a nyelvvizsga (nem tudom van-e ilyen szak, nálam nem kellett) akkor lehet jelentkezni.

"Előzetes kreditelismerést abban az esetben kell kérnie, ha alapdiplomája nem teljes kreditértékkel vehető számításba."

Az amit te írsz a kreditelismerés az más. Az akkor van, ha "hasonló" szakra mész mesterképzésre, de nem ugyanarra. Tehát ha járműmérnök voltál, mehetsz járműmérnök msc-re gond nélkül. Viszont mondjuk mechatronikai mérnök msc-re már nem biztos hogy telejs kreditértékkel beszámítják. Ettől még mehetsz oda, csak el kell ismertetni a telejsített krediteket és különbözeti tárgyakat kell majd teljesíteni (ennek rendjét én nem tudom, tanulmányi ügyintézdő megmondja) De ez a nyelvvizsgától teljesen független.

2021. jún. 10. 17:20
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát akkor nyelvvizsga nélkül is lehet jelentkezni ha csak amiatt nincs meg a diploma?"

Ha nincs meg a diploma nem mehetsz mesterre mert a mester alapfeltétele a meglévő alapképzéses diploma.

2021. jún. 10. 19:36
 4/13 A kérdező kommentje:
Az a baj konkrétan így ezt nem találom sehol és itt is akkor szerinted utolsó nem lehet a második válaszoló szerint pedig igen.
2021. jún. 10. 20:05
 5/13 anonim ***** válasza:
9%

2-es vagyok. Azért nem kapsz egyértelmű választ, mert hülyén tetted fel ak rédést. Most nem kell nyelvvizsga a diplomához. ha lediplomáztál, de nyelvvizsgád nincsen, akkor VAN dilomád, mert most nem feltétel a nyelvvizsga.

Egyszer azt irod a nyelvvizsga miatt nincs meg a diplomád, egyszer azt hogy nincs meg a TELEJS diplomád, harmadjára megint mást.

Olyan hogy a nyelvvizsga miatt nincs meg (a jelenlegi helyzetben) NEM LÉTEZIK. Ha csak az hiányozna, akkor MEGVAN a diploma.

2021. jún. 10. 20:12
 6/13 anonim ***** válasza:
85%

Leírom összefoglalva:

Ha idén is lehet nyelvvizsga nélkül diplomát szerezni, akkor telejes értékű diplomát fogsz kapni (és értelemszerűen tudsz jelentkezni)

Ha idén nem lesz ez az enyhítés, akkor semmilyen diplomát nem fogsz kapni. Fél diploma, meg nem tejes diploma nem létezik. Vagy van diplomád vagy nincs.

2021. jún. 10. 20:28
 7/13 A kérdező kommentje:
Meg nem diplomázok. Jövőre fogok. Jövő nyáron és érdekel ha addig nem lesz nyelvvizsgam akkor mehetek-e majd mesterre vagy nem.
2021. jún. 10. 20:57
 8/13 anonim ***** válasza:
92%
Akkor a hatos válaszomat olvas el újra. Attól függ, hogy akkorra is megszavazzák-e a nyelvvizsga nélküli diplomát (nem valószínű, de ki tudja). A mesterszakra alapképzésben szerzett diploma kell. HA nyelvvizsga nélkül nem lehet majd dilomázni, akkor diplomád sem lesz. Mindegy hogy mi miatt, nem lesz.
2021. jún. 10. 21:04
 9/13 anonim ***** válasza:
80%
Idén sem biztos, hogy megszavazzák a nyelvvizsga amnesztiát. Nem hogy jövőre.
2021. jún. 10. 21:08
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem lesz nyelvvizsgád nem mehetsz mesterre. (Ha csak el nem törlik akkor is. De szerintem kicsi rá az esély.) Akkor mehetsz mesterre, ha csinálsz egy nyelvvizsgát és megkapod az alapképzéses diplomádat. A mesterképzés feltétele az alapképzéses diploma, ezzel tudsz csak rá jelentkezni. Ugyanis a pontjaidat ebből számítják.
2021. jún. 10. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!