Ha nem megy a Fizika foglalkozhatók még Kémiával ?
Sziasztok!
Jövőre lesz az érettségim és szeretnék tovább tanulni egyetemen. Kémia ami nagyon érdekel és eléggé jó is vagyok benne most gimiben tehát ebben az irányban tudom elképzelni a jövőm. Azt tudom , hogy komoly matek az kelleni fog és azzal nincs is bajom de a fizika az nem tudom mennyire kell ,mert abból nem vagyok a legjobb olyan 3-as szinten vagyok és főleg a mechanika amit nem szeretek. Fizika mennyire kell nekem ha Kémiát vagy esetleg vegyészmérnöknek tanulok tovább ? Esetleg szerintetek hova lenne érdemes menni melyik egyetemre ? Pécs mellett vagyok így adnák magát a PTE csak sok esetben mondják, hogy egyetem és egyetem között is van különbség, hogy a munkaerő piacon mondjuk a BME,ELTE diplomák azok tudom, hogy keresik. PTE is ilyen ?
Vegyészmérnökire több fizika kell, mint kémiára. Meg ott vannak a mérnöki tárgyak is, azok se a legkönnyebbek, sima kémiával szerintem jobban jársz. Túlélhető egyetemen a fizika, nyugodtan mehetsz ettől függetlenül ilyen irányba. Egy kicsi így is lesz, de lerakod legalább kettesre és jóvanaz.
Én a SZTE-t ajánlom, de más egyetemeket csak hallomásból ismerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!