Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyit kerestetek/kerestek...

Mennyit kerestetek/kerestek kezdő jogászként , és tapasztalattal?

Figyelt kérdés
Olvastam itt kérdéseknél , hogy mindig rosszat írnak erről. Ennyire nem éri meg ez a szakma? Hogyan lehet megélni ilyen kevés pénzből egyáltalán? 5 év múlva még rosszabb lesz a helyzet?

2021. jún. 4. 09:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mit jelent a kezdő jogász tapasztalattal? Friss diplomás némi nyári gyakornoki melóval? Mert akkor nagyon keveset.

Rettenetes mértékű túlképzés van, így nem mindenkinek jut munka a szakmában. Persze el lehet menni cégekhez jogásznak és nem bíróságra járni, de abból kevesen élnek meg nagyon jól, mivel inkább ügyvédet keresnek, nem általános jogászt, tehát az egyetem után az a +4 év bírósági mindenféle kell, hogy kényelmesen megélj a szakmából (ami +4 év versenyistállót jelent.)

Mivel jelenleg is rengetegen jelentkeznek jogra, 5 év múlva (mikor a most felvettek végeznek) ugyanúgy rengetegen lesznek frissen a munkaerőpiacon. Akkor lesz jobb a helyzet, ha majd kevesebb egyetem indít jogász szakot és kevesebb embert vesznek fel.

2021. jún. 4. 10:01
 2/4 anonim ***** válasza:
61%
Azok a válaszadók írják hogy rossz a helyzet, akik rendszerint nem jogászok. A legtöbben azt javasolják, és szerintem is így van, hogy ne az alapján válassz munkát, hogy mi éri meg, hanem hogy mit szeretnél csinálni. Bp/vidék, köz vagy magánszféra, ezek mind befolyásolják az esélyeidet. Szerintem kezdőként a nettó 200 reális lehet. Az szörnyű?
2021. jún. 6. 22:13
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
brutálisan sok jogász van manapság Magyarországon. nagy része minimálbérrel kezd és irreális munkát rak bele, hogy kicsit jobban keressen. bármelyik szaki többet keres mint a jogászok döntő többsége
2021. jún. 6. 22:58
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Itt nálunk br. 400at kapnak.
2021. júl. 21. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!