Igaz, hogy mérnöknek tanulni kell olyan 125 IQ, különben irdatlan nehéz lesz és időpocsékolás?
En gepesznek tanultam es jo par osztalytarsam lediplomazott,mint gepeszmernok es vigan elvannak a szakmajukban,pedig egyik sem volt egy szakmai zseni..sot.
Ez ugyanaz,mikor harmas matekkal(2,7re kaptam meg a harmasom es az erettsegim is egy gyenge harmas lett) jelentkeztem penzugy-szamvitelre es mindenki leakart beszelni,a tanarok is,hogy engedjem el. Ehhez kepest mar 4 eve lediplomaztam es 5 eve dolgozom.:)
Minden szak,munka csak ambicio kerdese. Valaki gyorsabban megtanul dolgokat,mig masnak jobban oda kell tennie magat es foglalkozni az egesszel.
A matematikai tudás meg az IQ értéke közt semmi összefüggés sincs!
Másrészt a mérnöki szakokhoz szükséges matematika mindenkinek elsajátítható, legfeljebb kicsit többet kell tanulni hozzá, de ez még nem a magas matematika, amihez speciális tehetség sem árt.
5:
"A matematikai tudás meg az IQ értéke közt semmi összefüggés sincs!" Ezt mégis mire alapozod? Az IQ tesztek általában logikai és számos feladatokon alapszanak, valamint általában magas a matekos agyat igénylő foglalkozásoknál.
"a mérnöki szakokhoz szükséges matematika mindenkinek elsajátítható" Ez szimplán nem igaz. Ismerek jónéhány olyan embert akinek nemhogy a mérnöki, de még a középiskolai matek sem megy és nem azért, mert lusták lennének tanulni. Inkább azt lehetne feltételezni, hogy akinek magas az IQ-ja, az még akkor is könnyen megértené a magasabb szintű matekot, ha nem olyan szakterülete van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!