Továbbtanulási tanácsokra lenne szükségem?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Igyekszem röviden összefoglalni a helyzetem: most érettségiztem, szerencsére minden jól sikerült és úgy néz ki, hogy 475 körül lesznek a pontjaim, szóval ahova jelentkeztem szakokra, szinte biztosan felvesznek. Annyi háttérinfót még rólam, hogy a gimit magántanulóként végeztem az utolsó 2 évben, emellett Amerikában, Németországban és Spanyolországban éltem, itt is tanultam és versenyeztem a sportomban. Sokáig úgy voltam vele, hogy profi sportoló is szeretnék lenni, és esetleg emellett egy könnyebb szakot majd elvégzek, itthon vagy külföldön. Amerikában fel is vettek 2 elég neves egyetemre (UC Davis és UVA), itt a kellő ösztöndíjat is megkapnám és a sportomat is tudnám folytatni. Csakhogy kb a felvi jelentkezés után 3 nappal egy autóbalesetben összetörem magam, és jelenleg az se biztos, hogy fogok még tudni versenyzeni..persze keményen dolgozom érte és nem adom fel, de ez a baleset rádöbbentett, hogy sajnos a sport egy elég bizonytalan életforma, illetve a sok kórházban eltöltött idő is rávilágított, hogy milyen fontos is az orvosok munkája (a családomban mindenki, konkrétan mindenki orvos, de én mindig mondtam, hogy én aztán nem leszek az..), és amikor végre hazajöttem a korházból eldöntöttem, hogy orvos leszek. Viszont ugye ez már a jelentkezési határidő után volt, és csak kémiából jelentkeztem emeltre, bioszból nem, tehát egyértelmű, hogy egy évet várnom kell a kezdéssel. Igazából most a dillemmám az lenne, hogy ebben az egy évben elkezdjek e valamit azok közül, ahova jelentkeztem? Kiváncsi lennék egy külsős véleményére, hogy ezek közül valamelyik szak jó ötlet lenne e, amit aztán majd később, az orvosi utolsó éveiben befejeznék. A lehetőségek: Elte nemzetközi gazd, BCE nemzetközi tanulmányok, gazdinfó, NKE nemz. igazgat., SZTE kémia, illetve Pázmány jog. Ahogy az a listából is látszik, feb.15-én halvany fogalmam sem volt róla, hogy mit szeretnék tanulni. :D Nekem most ami egyedül értelmesnek tűnik, az a gazdasági lenne, ugyanis a matekot imádom (98 lett az emeltem) és egy közgáz diploma bárhol hasznos lehet. De nyitott vagyok az ötletekre, javaslatokra! Köszönöm, ha végig olvastad, pláne, ha megosztod a véleményed. :)2021. jún. 1. 17:46
1/8 anonim válasza:
Ha én kezdenék, akkor az SZTE kémia lenne önköltségesen. Tartogatnám az orvosira az állami féléveimet. Egyébként a kémiára jól jönne a kémia és a matek is, ott is lehetne segédkezni az orvostudománynak bőven (iparban vagy K+F-ben).
2/8 anonim válasza:
Ha orvos akarsz lenni, egy év elég arra, hogy a másik emeltet is megszerezd. Nem pazarolnék el 2 félévet.
Egyébként kicsit meseszerűnek tartom a történetedet, ne haragudj, kicsit kételkedem az igazságtartalmában.
3/8 A kérdező kommentje:
Kedves 1. köszi, ez tényleg egy jó opciónak hangzik!
2. válaszoló: persze tudom, októberben szeretnék biosz emeltet, aztán ha esetleg nem sikerül elég jól, akkor még tavasszal is elmehetek. Azt meg, hogy mit hiszel el, és mit nem, nem tudom befolyásolni. :)
2021. jún. 1. 18:12
4/8 anonim válasza:
Napi trollkérdésünket láthatták. 🙄😏😁
5/8 A kérdező kommentje:
4es miért is?
2021. jún. 1. 18:34
6/8 anonim válasza:
Szia! Ha mindenképp szeretnél elkezdeni valamit én is az SZTE kémiát mondanám, viszont szerintem felesleges belevágni, ha mindenképpen orvos szeretnél lenni. Igaz az érettségiben lehet segítene az ottani tudás, csak nehogy elvegye az idődet az emeltre készülésről. Engem elsőre nem vettek fel, itthon maradtam októberben bioszt írtam májusban kémiát. Számtalan jó lehetőséged lehet ebben az 1 évben otthon, kicsit kipihened magad, csinálhatsz jogsit/nyelvvizsgát (ha még nincs) összeszedheted magad és átgondolhatod mit is szeretnél elérni igazán. Az orvosin így is 6 + még jó sok évet tanulhatsz, hogy szakorvos legyél, nem maradsz le semmiről, ha 1 évig nem mész el egyetemre. Államilag támogatottat semmiképp nem ajánlanék, azokra a félévekre nagyobb szükséged lesz az orvosin.
7/8 anonim válasza:
Szerintem vagy az első ötlete, vagy totálisan hagyj ki egy évet. Nemzetközi tanulmányokra + igazgatásira van rálátásom, ezeket orvosi helyett/mellett felesleges végezni, nem adnak pluszt. A jogot nem fogod befejezni orvosival párhuzamosan, elkezdeni is felesleges. Gazdálkodás és gazdinfó esetleg, de akkor inkább már a kémia.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Annyit még elfelejtettem, hogy a kémiám már megvan, és elég jó lett, szóval abból nem mennék újra.. igazából arra is gondoltam, hogy abban az egy tanévben inkább megint kimennék külföldre, lehet abból többet "tanulnék" :D
2021. jún. 1. 20:40
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!