Mi a véleményetek az angol – informatika szakpárról ?
15.: Nem ő veszi el a kedvét. Ő csak közli a tényeket. A kedvét inkább az veszi el aki b*szik megfizetni a tanárokat. Én a törit hagytam anyniban abszolutórium után [nem tanári, diszciplináris]. Sry én se akarok éhen dögleni, szívesen tanítanék / kutatnék, de a tanításból éhendöglök, a kutatásra meg nincs elég időm mert a veseelégtelenségem miatt megy a kukába heti 3 napom... [+ áltagosan az már mázli ha 5 évet dolgozhatsz történészként phd után...nem éppen hiányszakma mert hát kihalásos alapon megy a dolog]:D Szóval ja, inkább elengedem azt amit szívesen csinálnék és rápróbálok valamire aminek érintőlegesen sincs köze az állami szektorhoz. [Sajnos a másik nagy mániám is kb. csak állami szektorban létező fogalom szóval biológia bsc->msc->zoológia spec.->herpetológia vonal is kuka.]
Töri szak után könnyen válthatnék tanárira, de ha már az egyetemi tanári fizu hallatán is az éhenhalást vizionáltam akkor a nettó 138k kezdőről nem igazán szeretnék tárgyalni... :D Figyu haver 360k nettót kapott gyakornokként 8 órában [proginfó], most 200 valamennyit keres 4 órába msc mellett, ahol nincs átvezénylés, random túlóra, nem vernek meg a diákjaid és a kormányod sem kezel közellenségként... :D Majd ha a kezdő lesz nettó 500k és nem valami bootleg rendőrként kezelnek majd hanem ahogy egy tanárt kéne akkor majd újragondolom a dolgot.
Tök jó hogy a kérdező szeretne tanítani [én is szívesen tanítanék], de én se értem hogy hogyan akar bárki tanárnak menni ebben a szájbaqrt országban főleg az elmúlt 1-2 év tanúlságai alapján. :D
Kérdező: Bármilyen szak "piacképes" és egyben nem piac képes is. Mert minden tanárból qrva nagy hiány van, mégis éhenhalsz belőle + ugyanúgy nem piaci alapon foglalkoztatnak majd akármit taníts is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!