Milyen tantárgyak, mik a jellemzők ezekre a szakokra: orvosi diagnosztikai analítikus, gyógyszerészeti?
Talán a gyógyszerészeti egyetemet mondanám, a kémia miatt, abban sokat fejlődhetsz az érettségire készülés mellett. Viszont ha biztos vagy benne, hogy csakis orvos szeretnél lenni, akkor az érettségire kéne tanulnod, mert a vizsgákra tanulás elveszi az idődet feleslegesen, mert szerintem nem sok olyan tárgy lesz, amit beszámíttathatsz érdemlegesen. Lehet azzal volt a gond, hogy ezt az évet "ellébecoltad", ahelyett, hogy a fel készülést tartottad volna a legfontosabbnak. Ha ezen tudsz változtatni, szerintem megérné még egy évet otthon maradni különtanárt fogadni(szerintem a segítségükkel lehet a legfontosabb részleteket is megtanulni, ami még ha szorgalmas is vagy elkerülheti a figyelmed) , esetleg részmunkaidőben dolgozni, gondolj bele az októberi és a májusi érettségin is próbálkozhatnál. Csak akkor kezdenék a helyedben bele egy egyetembe, ha úgy érzed azt a szakmát is szívesen csinálnád, különben feleslegesnek tartom, mert nagyon kimerítő lenne emellett készülni.
Ez persze saját véleményem, tégy úgy, ahogy gondolod. Remélem valamennyit azért tudtam segíteni.
ODA-ról nem tudsz átvinni semmit. Max tölteléktárgyakat (pl pszichológia, ha van ilyen orvosin)
Szerintem gyógyszerészeti jobb ilyen szempontból.
(Hova jelentkeztél ODA-ra?)
2-es vagyok.
A debreceni ODA-ról jókat mondanak.
Én azért szorítok, hogy összejöjjön a pont az orvosira :) főleg, hogy nem hiszem, hogy tavalyhoz képest sokat emelkedne.
Majd ha gondolod írd meg, hogy milyenek lettek az érettségik :)
Ne menj ezekre a szakokra, ha nem ez a terved. Az egész egyetem során benned lesz a tüske, hogy orvosin lenne a helyed. Nem fogod szeretni.
426 ponttal pedig valamelyik vidéki orvosi szinte biztos, hogy be fog jönni.
Ügyes vagy!
Vidékre biztos elég lesz :)
Ha nem vesznek fel orvosira, vagy hagyj ki még egy évet, vagy keress másik egészségügyi szakmát. Gyógyszerészként mondom, ott annyira más oldalról közelítettünk mindent, hogy azért a néhány kreditért ne tanulj egy évig olyat, ami nem érdekel. Mellette érettségire tanulást nem ajánlanám, az első féléves laborok nagyban építenek a kémia tudásodra, csak összezavarodnál, és a kudarc sem tesz jót a teljesítőképességnek.
Minden sértés és rossz indulat nélkül, ha 1-2 érettségi próbálkozás után sem vesznek fel, lehet érdemesebb másik egészségügyi pályát választani. (bár ezekkel a pontokkal én még nem temetném a dolgot, úgyhogy hajrá ;) )
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!