Károli Gáspár Református Egyetem Állam és Jogtudományi karról mi a véleményetek?
Én 2020-ban nyertem felvételt a Károli jogász szakára. Nem szeretnélek lelombozni kérdező, de nekem sajnos nincs jó sok tapasztalatom a csoporttársakkal szemben. Elég sok a sznob, másokkal szemben lenéző magatartást tanúsító hallgató. Sok a "nagymenő", akik különböző klikkeket alakítanak ki.
Ráadásul sokan ezek az ultrakonzervatív, tipikusan gyűlölködő keresztények, akik állandóan csak gyűlölködnek, még a messenger csoportban is a különböző nemzetiségek, illetve nemi identitásúak ellen.
Azt már csak halkan jegyzem meg, ha nem szimpatizálsz a jelenlegi kormányunkkal, akkor pláne ne menj oda, mert elég sokan "hithű" fideszesek.
De ha mégis odajelentkezel adok pár tanácsot, hogy népszerű legyél:
- Tiszteld istenként Horthyt, azt imádják
-Gyűlöld a melegeket
- Magasztald fel teljesen mértékben a jelenlegi kormányunkat, illetve degradáld le a nyugati országok vezetését
- Legyél Trianon fanatikus, gyűlöld a románokat, szlovákokat stb.
- Vagánykodj azzal, hogy mennyit piálsz, mert az nagyon menő
Ui: Nem akarlak lebeszélni erről a suliról, csak érdemes ezeket a szempontokat is figyelembe venni mikor sulit választasz, mert én nem tudtam róla.
#12 Végül úgy döntöttem, hogy otthagyom a jogot, nem igazán volt az én világom. Szeptembertől másik szakon kezdek.
Én is azt hallottam, hogy nagyon családias a légkör, meg is lepődtem rajta. Sajnos szomorú, hogy ezekből lesznek a jövő jogászai.
Sok tanárt nem igazán sikerült megismernem, de akik tanítottak azokkal nem adódott problémám.
Értelek, köszönöm a választ.
Ne vedd oly biztosra, hogy ők sikeres jogászok lesznek:) Ki tudja mit hoz az élet.
9-es válaszoló vagyok :)
Végül voltam betekintésen és kiderült, 450 pontot kapartam össze. Ezzel kicsit nyugodtabb vagyok :)
Bár én biztos vagyok benne, hogy nem lesz drasztikus emelkedés.
Szia ! Nekem nagyon nem tetszett , maga a környék is borzalmas , az órák hihetetlen rosszak. Miért rosszak? Nagyon egyszerű , általában estére kell menni az egyházi órájukra , alig lehet normális órarendet csinálnia a hallgatónak , borzalmasan unalmasak voltak az órák . Lehangoló épület , lehangoló termekkel. Nem tudom milyen személyiség vagy ,de szerintem érdemesebb egy kicsit nyitottabb légkörű egyetemet keresni . Az egyházi óráktól garantáltan falra mászik az ember:)) Inkább váltottam az Eltére ,ég és föld!! Nézd én nem akarlak lebeszélni , fontos az első benyomás ,de inkább többször nézd meg a sulikat , persze ha van rá lehetőséged.Én nagyon akartam idejárni , és ez volt a legszimpatikusabb , de hatalmas tévedés volt !!Igazából reggelig sorolhatnám a tényezőket , de tök felesleges , te úgyis a saját szemszögödből fogod látni a sulit.
Nagyon szép az eredményed , kár eltékozolni erre , amikor egy jobb egyetemen tanulhatnál jogot .
EZ AZ ÉN VÉLEMÉNYEM!!!
Remélem bölcsen döntesz!
Fontolóra veszem amiket írtál. Nagyon nagyon szépen köszönöm, hogy vetted a fáradtságot és leírtad!:)
(Amúgy még egy kérdésem lenne: a felvételi pontszámokhoz hozzátartozik a szóbeli is /a covidos helyzetet leszámítva/ vagy ott csak az évvégi jegyek és az írásbeli pontszámok/százalékok számítanak? (
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!