Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosira vagy biológusira...

Orvosira vagy biológusira kellene mennem, ha kutatni szeretnék?

Figyelt kérdés
2021. máj. 16. 14:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

#10: A fejlett matektudás nagyon jól fog jönni biológus kutatóként is. Nemcsak a bioinformatika térnyerése miatt, hanem a rengeteg statisztikai adatfeldolgozás miatt is, amely szinte minden biológiai kutatáshoz és publikációhoz nélkülözhetetlen. Hatalmas előny ám, ha érted is annak a statisztikai eljárásnak a matematikai hátterét és velejét, amit alkalmazol. Úgyhogy ha biológus kutatónak készülsz, talán nem is a lineáris algebra és analízis annyira fontos (bár az sem haszontalan), hanem sokkal inkább a valószínűségszámítás és a matematikai statisztika. Önszorgalmú indulásnak nagyon ajánlom Prékopa András: Valószínűségelmélet és Lukács Ottó: Matematikai statisztika c. könyveit. De persze ha az ELTE-t célozod meg, az emelt biológia érettségire készülést se hanyagold el, nehogy gond legyen a bejutással.

Egyébként olyan, hogy biomechatronikai képzés, amit említesz, nem létezik. Mechatronikai mérnök képzés létezik, de annak egyáltalán nincs köze a biológiához: az igazából egyfajta átmenet a gépészmérnöki és a villamosmérnöki képzés között. Talán a molekuláris bionika mérnöki képzésre gondoltál, de én azt egyáltalán nem ajánlom: mostanra telítődött a pálya, azaz túl sokan végeznek ahhoz képest évente, amennyit az ipar fel tud szívni. Még a mesterdiplomával is nehéz elhelyezkedni.

2021. máj. 17. 20:51
 12/13 A kérdező kommentje:

A biológia megy, most oktv top 20-ban voltam.

Biomechatronika:

[link]

2021. máj. 17. 22:25
 13/13 anonim ***** válasza:

#12: Elnézést, erről az új mechatronikai mérnök specializációról nem tudtam. De ahogy a tantervét nézem, ez azért alapvetően mégiscsak egy robotikai gépészképzés, melyre rátettek néhány biomechanikai tárgyat.

Annyi jutott még eszembe tanácsként, hogy ha kutatni szeretnél, a B2 szintű angolról C1 szintre feltétlenül mielőbb fel kellene tornásznod magad. Szinte minden valamirevaló szakmai folyóirat angolul jelenik meg, rengeteg szakkönyvet nem fordítanak le magyarra; valamint neked is angolul kell majd publikálnod és konferenciákon előadnod. Sok időt és energiát megtakarítanál azzal, ha már az egyetem kezdésekor simán menne az angol. Ez mindenképpen fontosabb az orosznál.

2021. máj. 18. 06:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!