Egyetemre való felvételivel kapcsolatban? Az én esetemben hogyan vonnak pontot? Ez igy lehetséges?
Leerettségiztem közép és emelt szinten is ugyan abbol a tárgybol.2 év eltéréssel. Az emeltem rósszul sikerült, de meglett. viszont a pontszámitó kalkulator ugyan abbol az érettségi tárgybol szamol nekem pontot mint amiböl az emelt érettségi követelményem elfogadja.
Tehat példaként. Magyar kőzepfoku érettségiböl számol pontot a kalkulátor,(mert az a legmagasabb százaléku középfokum) és a magyar emelt színtü érettségit fogadja el mint bemeneteli követelményt.
Ez lehetséges?
Ez a dolog nem üti egymást? Hogy ugyan abbol a tárgybol von pontot és fogadja el bemeneteli követelménynek, csak más szinten van a 2 érettségi???
Ha nem érthetö leirom ujra.
Feltetel egy emelt erettsegi, es az adott szakra a minimum pontszam ugye.
Nos nekem ugy van meg a minimum pont, hogy a kozepszintu magyar erettsegim duplazza Egy masik targyal..
A bemeneteli kovetelmenynek meg ugy felelek meg, hogy van egy 45% alatti emelt szintu magyarom.
Ugy kerulok be, hogy a 70% magyarom duplazza. Meg a 60% torit.(ez a 2 targy a legjobb a tobbi eppen meglett.) Ugye 70+70 az 140. 60+60 az 120. Mert duplazza. 120+140 =260 plusz van 32 tobbletpontom az 292 pont. A felveteli kovetelmenynek meg ugy felelek meg, hogy van egy 28% emelt magyarom. De azt nem tudom, hogy most az en esetemben a szintemelovel elvesztek a kozepszintu magyarom pontjai vagy nem?
a kerdesem.: ebben az esetben felhasznalhato ugyan abbol a targybol a kozepszintu es az emeltszintu erettsegi vagy nem?
Kulon nem feltétel az emelt erettségi.
Csak az eljarashoz szukseges.
Igy ebben az esetben akkor tuti nem zarja a 2 ki egymast??
Tehat akkor simán felvehetnek?
És nem lehet gond abbol, hogy a tárgy emelten es kozepszinten is megvan?
Nagyon szépen koszonom mindenkinek😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!