Jó döntés lenne kihagynom egy évet egyetemen?
Ha anglisztikára szeretnél menni, az nem a középsulis angol nagytesója, nyelvet nem fejlesztenek nagyon, inkább elvárt a jó nyelvtudás és arra pakolnak plusz információkat. Nem mondom, hogy hagyj ki egy évet, mert van 3,5 hónapod a sulikezdésig és azért ha belehúzol és tényleg akarod, akkor fel tudod tornászni a tudásodat olyan szintre, amivel már el tudsz lenni az egyetemen. Természetesen utána is folyamatosan fejlesztgetni kell a tudásod, de ha belehúzol most nyáron akkor jó lesz.
Ha inkább kipihennéd magad a nyáron, akkor hagyj ki egy évet. Ez már csak a te döntésed.
En erettsegi utan halasztottam,mivel nem tudtam mit kezdjek magammal. Elkezdtem dolgozni,megcsinaltam a nyelvvizsgat,jogsit es egy ev utan kezdtem neki az egyetemnek.
Nekem sem volt egy nagy angol tudasom,de az egyetem alatt rengeteget fejlodtem.Mindenki 5x olyan jo volt,mint en igy muszaj voltam tobb idot foglalkozni a nyelvvel,hogy “ne egjek be” a tobbiek elott,ha meg kell szolalni. Azota csinaltam egy uzleti kozepfoku nyelvvizsgat is es gondolkodom egy felsofokun is.
Amugy,ha neki fekszel egy nyar alatt is rengeteget tudsz fejlodni... nagyon jo konyvek,videok (pl.: ted talk) vannak,amik rengeteget segitenek. Sorozatokat is erdemes eredeti nyelven nezni,felirattal. Vagy angol szinkron,angol felirat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!