Hogyan döntsek? Mi lenne a legmegfelelőbb nekem?
Én annyit tudok mondani, hogy tisztán humán tárgyakat tanulva a jövőben piszkos nehéz lesz elhelyezkedni.
Fontos persze, hogy azt tanuld amit szeretsz, de azt is vedd fontolóra, hogy pénzed is legyen majd belőle! 😁
Abban nem tudok tanácsot adni, hogy mit válassz, mert ennek a saját döntésednek kell lennie, viszont van egy módszerem, ami alapján eldöntöttem hova jelentkezek.
Vegyél egy üres papírt, és írd le, hogy milyen körülmények között szeretnél dolgozni. Például:
-irodában, kötött munkaidővel 8-tól 4-ig
-hosszú ebédszünettel
-szeretnék céges utakra menni
-szeretném, ha a családomra is maradna időm mellette
stb stb..
Aztán minden szakhoz írd ki, hogy ezzel hogyan és hol tudsz elhelyezkedni, valamint hogy ezek a munkakörök mennyire felelnek meg az elvárásaidnak. A végén körvonalazódni fog, hogy mi az amit inkább hobbiként szeretnél és mi az, amivel meg is valósíthatod az utazgatós, sok emberrel körülvett álmod.
Emellett nekem a sulipszichológus segített "pályát választani". Mindig is motoszkált bennem, de magamnak is féltem beismerni, hogy a biztos unalmas helyett inkább a bizonytalan felé húz a szívem. Ha jóban vagy az osztályfőnököddel/könyvtáros nénivel/akárkivel kérd ki a tanácsát. A szüleidet is bevonhatod a döntésbe, ha neked az kényelmes.
1. vagyok!
Nagy igazságot ír a 3-as! Kérdezd ki sok ember véleményét! Én nem hallgattam másokra anno. Egy év után szak váltás lett belőle, azóta szerencsére meglett a helyem!
Tényleg ne legyél rest, másokat bevonni, biztos senki sem akarna Neked rosszat!
Szia :)
Én is azt tudom tanácsolni, hogy hallgass a szívedre, ha mennek a nyelvek, akkor nyomd meg őket és a képzőművészeti vonás benned nem fog elveszni, mert ez a tehetség nem vész el! :) én a helyedben kimennék egy külföldi egyetemre, hogy tovább fokozzam a nyelvi készségem, és azon kívül pedig valamelyik design vagy illustrator szakra adnám be, mert ezek keresett szakok, teljesen mindegy, hogy melyik országban vagy :D ez persze csak az én véleményem, de remélem sikerül megálmodnod a neked megfelelőt!
+ne feledd, hogyha rosszul is választasz, mindig van lehetőség átjelentkezni és más is hozott már ilyen döntést, szóval az majd kialakul mindenképpen f
Ha bölcsésznek mész a legmegfelelőbb hely neked a hambuger sütő pult a mekiben.
Ha van eszed helyedben én inkább valami mérnöki szakra mennék nem 1 sz@ros bölcsész szakra amivel majd csak kinevetteted magad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!