Hol kéne tanulnom? (Gimnázium, egyetem)
Alapvetően most egy borzalmas nyolcosztályos gimibe járok. Szeretnék majd felvételizni egy másik iskolába, de ahhoz kéne tudnom, hogy milyen egyetemre tervezek menni később.
Amiből eddig jó vagyok és szeretem is; az a fizika, rajz, irodalom, és biológia.
Főleg az utóbbi érdekel már egészen kicsi korom óta és nagyon jó is vagyok benne (összesen egy darab 4-em van eddig az összes évet számítva és akkor is hiányoztam egy bő hónapot), magamtól is tanulom, a 9-10 osztályos anyagnál tartok (témánként haladok, tehát pl ha pont az agy érdekel, akkor elkezdem fokozatosan tanulni azt) és van, hogy elkezdek érettségiket megoldani unalomból (eddig a legjobb egy közép fokú 3 és felső fokú 2 volt a legjobb eredményem ami így nem hangzik jól, csak ha figyelembe vesszük, hogy szigorúan véve még általánosba járok).
Szeretnék biológia szakos gimibe újból felvételizni, de nincs ilyen a közelben illetve édesanyám párja azt mondja, hogy felesleges, mert itt legalább kitűnő vagyok és gyűjtöm a pontokat az érettségihez.
És milyen egyetemre mehetnék?
Eddig ezek jutottak eszembe:
Pszichológia: érdekel és sokat olvasok róla, de kell hozzá a matek ami nem megy annyira, magas felvételi pontok kellenek
Orvos: nem feltétlenül lehet belőle jól megélni itthon, nem tudom, hogy mire szakosodhatnék és gyakran nincs türelmem a mindig-mindent-is-jobban-tudok-mindenkinél- típúsú emberekhez akikkel gyakran találkoztam kórházakban
(Kutató) Biológus: nem tudom, hogy mennyit kereshetnék, hisz itt is kell szakosodni ami megbonyolítja kicsit a helyzetet
Állatorvosi:?
Zoológus: érdekelnek az állatok, a viselkedésük, de nem tudom, hogy hogyan lehet belőle megélni stb
Ami még izgatja a fantáziámat az főleg az agy, ezzel foglalkoznék szívesen.
Gondolkodtam még az íráson, hisz azt is rendszeresen csinálom. Esetleg írhatnék valami szakkönyvet vagy regényt és illusztrálhatnám...
Valami ötlet esetleg?
Igazából inkább a biosz áll hozzám közelebb, tehát azzal kapcsolatban szívesebben várok tanácsokat.
Jajj, de hosszú lett😅 Köszönöm, ha valaki végigolvasta
Próbáldd meg a felvételit, azzal nem veszíthetsz semmit. Az egyetemen meg még ráérsz gondolkodni.
Nekem általánosban konkrét terveim voltak szó szerint évekre leirva, hogy ekkor és ekkor ezt tanulom, ezt csinálom... Stb. És most, hogy gimiben odajutottam, hogy pályaválasztás, már tök más elképzelésem van a jövőről, már nem feszülök rá annyira.
Egy általános tantervű gimis osztályba járok, de szerintem bioszból meg kémiából tudok olyan szinten, mint egy biosz-kémia tagozatos osztály Tanuló ja...
Van még az egyetemig bőven időd, aludj rá párat! Nem hajt a tatár! A gimi nem határoz meg!
Személyiségteszteket szoktam kitölteni, pontosabban főleg egyet, de azt havonta-két havonta. Eddig ezek jöttek ki:
INTJ (kb. 8×)
INTP (kb. 12×)
ENTP (kb. 3×)
Az orvosi keresetnél valóban nem átlagot náztem csak az ismerősi körömet, ahol mindenki több kórházban dolgozik, másodállása van stb.
A pszichológusoknak viszont valóban kevesebb a fizetése, ezt én is tudom sajna.
A fizikával azért nem vagyok annyira kibékülve, hogy mérnök legyek és a szakrajzok elkészígése sem az én asztalom😅 Sajnos fizikából csak az elmélet megy, a számolásokkal gond van, valamint a rajz terén is inkább szabadabban alkotok körző-vonalzó nélkül
Köszönöm szépen a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!