Merre kéne szerintetek tovább tanulnom?
Nem sürgős a dolog, de lassan már eljön az ideje a tovább tanulásnak.
Jelenleg egy két tanítási nyelvű gimnáziumba járok. Spanyolt tanulok az angol mellett. Mire ballagok meglesz a felsőfokú spanyol és legalább egy B2-es angol. Bár nyelvek annyira nem vonzzanak, és nem is mennek a legkönnyebben. Meg nincs is olyan nagy szorgalmam sajnos (erre is ha van valakinek tippe, hogy javíthatnék ezen, az segítsen!). Túlságosan sok az elvárás és ilyenkor nagyon gyorsan elvesztem a motivációm...
Semmiből sem vagyok kiemelkedően jó, sem a legjobb az osztályban. A nyelveken kívül szinte mindenből 5-ös vagyok, de ennek ellenére nem érzem úgy, hogy olyan jó lennék. És semmi sem érdekel olyan nagyon, hogy azt érezzem azzal kéne foglalkoznom. (ez normális? Vagy csak még nem találtam meg azt, ami érdekel?)
Jó logikám van, többé-kevésbé szeretem a matematikát (csak most ez is spanyolul van, így egy kicsit már nehezebben megy) De a számolások nem vonzzanak, fejben nehezebben számolok... Informatika teljesen kilőve. Nem értem, nem szeretem és a szemem sem bírja a mindennapi gépezést. Magyarból sem vagyok rossz, a verseket szeretem, írtam is már párat... De a helyesírásom meg egyebek nem a legtökéletesebb, bár fogalmazni és írni szerintem egészen jól tudok, és a szókincsem is megvan hozzá.
A természettudományok közül a földrajzot, biológiát is nagyon szeretem, csak a magolós részekkel vagyok bajban. Kémiával elvagyok, fizika az nem, számomra értelmetlen az egész, meg nem is értem. Sportok kilőve.
Festésben, rajzolásban mások szerint nagyon tehetséges vagyok. Ez az egyetlen dolog, amit szeretek is csinálni, és jónak érzem magam benne, a koromhoz képest legalábbis. De ezzel nem tudom, hogy lenne-e bármi, amivel jól el lehetne majd a későbbiekben helyezkedni és persze egy jó fizetés sem lenne hátrány. Nekem mindig azt mondták, hogy ezzel a tehetséggel nem sokra mehetek ebből a szempontból...
Normális válaszokat szeretnék kapni, mert ez fontos lenne. És lehetőleg ne olyanokat, hogy keressek fel egy tanácsadót... Jöhetnek akár iskola nevek, akár csak irány, szakok. Vagy tanácsokat, hogy hogy próbáljam addig is a maximumot kihozni magamból, esetleg hogy találjam meg azt, ami érdekelne...
Előre is nagyon nagyon köszönöm a válaszokat!
#1 vagyok, a MOME egyetemet ajánlanám, ott különböző művészeti képzéseket indítanak, például: animáció, tervezőgrafika..
De persze csak ha érdekel ez az irány:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!