Matematikus hallgatóként mit kellene tanulnom még, hogy kitűnjek a tömegből?
Figyelt kérdés
Most fogom külföldön megkezdeni az 5 éves matematikus szakot, alszakként gondolkodom rajta, hogy felveszem az alkalmazott matematikát,fizikát,kémiát,informatikát pedagógiát. Itt a tanárok is megbecsültek, ezt csak biztosítékként tenném, de elsősorban nem tanár szeretnék lenni. A magyaron kívül 5 nyelvet beszélek felsőfokon, ezeket valóban használom a hétköznapokban is, sőt az egyetemen is fogom, mert 2 államnyelv van az itteni országban + az angolul is kell majd tárgyakat teljesíteni.Vajon lenne értelme további nyelveket tanulni? Úgy értem 3 nyelvet mindenképp fogok tudni használni, de a másik kettőt már így is valahogy szinten kellene tartani. Valószínűleg inkább a matematikán belül kellene valamire nagyon rástartolni, mert a PhD lenne a cél. Ilyeneket lehetne még tanulni, mint pl. biztosítási matematika, elméleti matematika, valamerre szakosodni kell majd én az alkalmazott matematikára gondoltam, esetleg a biztosítási matematikára, de még nem igazán tudom, hogy mivel járnék a legjobban. Szeretnék egy biztos munkát, tehát nem szeretném, ha nagy kínszenvedések árán juthatnék munkához.2021. máj. 4. 12:59
11/12 anonim válasza:
10: valami feltűnési viszketegség... Dicsekvés ismeretlen emberek előtt.
Azt írta, hogy ez már nem az első kérdése....
12/12 anonim válasza:
Ha olyan a színvonal az egyetemen, akkor felvehetsz annyi szabadon választott tárgyat és minort, amennyit csak bírsz. A biztosítási matematika nyerő lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!