Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miből lenne érdemes érettségizni?

Miből lenne érdemes érettségizni?

Figyelt kérdés
2017-ben érettségiztem, akkoriban 3-as, 40-50 százalékos eredménnyel, viszont tavaly csináltam emeltet földrajzból, 68%-al. Melyik tantárgy olyan még, mint a földrajz, ahol a józan paraszti észre kell leginkább hagyatkozni? Középszinten mennék valamiből. A terv mindenképpen valami term.tud irány, igazából a pont most is elegendő lenne, de jobb esélyekkel akarok indulni a felvételi során. Matekon gondolkozom, mert ott nincs szóbeli, bár 40%-os eredményből indulva mennyire lehet elérni egy 70-et jövő májusig, nem tudom mennyire esélyes.
2021. ápr. 29. 02:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
64%

Most ez komoly? Az érettségi kb. Vicc. 2 hónap alatt bármiből lehetsz 5ös is. Főleg segítséggel.

Az egyetemen kb. egy nehezebb tárgy zh.-ja lesz az a színt, mint az érettségi.

Milyen szakra mész? Olyan tárgyból érettségizz, aminek később is hasznát veszed.

A matek egyébként jó választás. Ha tudod a képleteket, nem tudnak kifogni rajtad. Garantált ötös.

2021. ápr. 29. 02:48
 2/13 A kérdező kommentje:
Hát, mondjuk az emelt földrajzra se sokat készültem, aztán az sikerült a legjobban. :D :D
2021. ápr. 29. 03:12
 3/13 anonim ***** válasza:
85%
A képleteket sem kell tudni, arra ott a függvénytábla.
2021. ápr. 29. 03:52
 4/13 A kérdező kommentje:
Igen, azért a matek talán, mert azt több helyen hasznosítani. Mindenképp valami term.tud. irányba mennék tovább, pl földtudományi, de ott van még a kertészmérnöki is, van egy pár tervem.
2021. ápr. 29. 04:25
 5/13 A kérdező kommentje:
több helyen tudom*
2021. ápr. 29. 04:26
 6/13 anonim ***** válasza:
84%
Fizika vagy kémia? Ezekből hogy állsz?
2021. ápr. 29. 07:35
 7/13 A kérdező kommentje:
Na, pont ez a 2 volt amin gondolkoztam. Ezekből viszont sehogy.
2021. ápr. 29. 08:11
 8/13 A kérdező kommentje:
Mondjuk a földrajzból is csak annyi volt az alaptudásom, hogy hol van az Atlanti, meg a Csendes-óceán, 3 héttel a vizsga előtt. Így gondolom egy középszintű kémia, fizika se lehet vészes, bár pl a biosszal biztos meggyűlne a bajom, középszinten is.
2021. ápr. 29. 08:14
 9/13 anonim ***** válasza:
88%
70%-os közép matekra 0-ról is fel lehet készülni 2-3 hónap alatt. Milyen szakra akarsz menni?
2021. ápr. 29. 08:23
 10/13 A kérdező kommentje:
Írtam a terveimet. Vagy földtudományi, vagy kertészmérnöki.
2021. ápr. 29. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!