Politológia tanulása?
Figyelt kérdés
Ti tanulnátok politológiát? Engem érdekel, de nem szeretnék politikus lenni. Kutatóként milyenek az elhelyezkedési lehetőségek?2021. ápr. 28. 22:26
1/3 anonim válasza:
Politikus bárki lehet, nem kell politológus legyen.
A politológus elemző, újságíró, tanácsadó, stb lehet, főleg állami szférában van rá szükség, de a legtöbben valamilyen irodai, adminisztratív munkát végeznek.
a leggyakrabban betöltött munkakörök részt nézd.
2/3 anonim válasza:
Ha akadémiai pályán maradnál, akkor van értelme, de csak akkor. Arra viszont készülj fel, hogy nem fognak túlfizetni, bár most talán van arra törekvés, hogy valamennyire növeljék a kutatótanárok fizetését, de így se számíts olyan nagy fizetésekre. Ha van lehetőséged egyetemet választani, akkor Corvinus.
3/3 anonim válasza:
Ahogy az első megmondta ahhoz hogy valaki politikus legyen, nem kell politológiát tanulnia. (persze van bőven olyan politikus, aki politológiát (is) tanult).
A politológia, inkább akadémia pálya.
Én speciálisan szereztem politológiából Msc-t, de mellette elvégeztem egy eléggé piacképes szak Bsc, illetve Msc képzését is, szóval csak hobbi szinten foglalkozok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!