A matek vagy az informatika emelt érettségi a könnyebb?
A matek. Egyértelműen.
A matek emelt erős középszintű tudással is megírható jóra.
Hogy készülnél fel informatikából két hónap alatt? Ott az emelten programozni is is kell, ami normál osztályban nem tananyag.
Matematikából csak az analízist kell megtanulni az emeltre.
4-es programozás nélkül egy 60%-ra meg lehet írni az infót simán :D (és ez a legtöbb infós szakra BŐVEN elég)
És azért azt mondani, hogy "csak" analízis :D
Nem emelteztem matekból, de egyetemen keményen szívok az analízis miatt.
Kérdező, infó emelt nagyon könnyű szerintem, ha tudsz programozni is, akkor meg főleg.
Kérdező, matek emelt nagyon könnyű szerintem, ha tudod az analízist is, akkor meg főleg.
Na, most ez akkor minden tárggyal elmondható.
Én biztos vagyok benne, hogy az analízist könnyebben megtanultam, mint amennyire a programozás menne. És analízis nélkül még 60%-nál jobbra is meg lehet írni a matekot.
Szerintem érdemesebb abból készülni az érettségire, ami a választott egyetemi szakon fontosabb lesz.
Egyértelműen a matek a nehezebb. Röviden azért, mert teljesen más gondolkodás módot igényel amit rengeteg idő elsajátítani és a feladatok mindegyike szinte emeltes témakörre épül, szóval ha nem tanultad őket, esélyed sincs a legtöbb feladatnál.
4-es és 2-es én megértem, hogy emelteztetek infóból és szerintetek az milyen nehéz (gondolom büszkék vagytok rá, hogy tudtok programozni, ezért a felvágás, ami amúgy szerintem is cool dolog) csak hogy ez egyáltalán nem igaz, az pedig egy HATALMAS hazugság, hogy csak analízis kell. 94 pont lett a közép matekom (annó még nem ment olyan jól a valszám) és két év múlva három félév analízis és egy stat meg valszám után (proginfós vagyok) is kegyetlen nehéz volt az elején az emelt matek, pedig nem volt bajom egyik tárggyal sem.
Emelt matekra rengeteg tétel, definíció és megfelelő gondolkodásmód kell.
Kezdjük ott, hogy analízis alig van benne és ha van is csak egyszerű függvényelemzés ahol egy polinomot kell majd deriválni, vagy egy egyszerű polinomot integrálni. Az integrálást és deriválást amit kell tudni, kb 20 perc alatt megtanulható bárkinek. DE felírni a bonyolult szövegből a feladatot kib*szott nehéz lesz és rengeteg gyakorlást igényel.
Amiből nagyon sok feladat van, az kombinatorika, valszám meg tér és sík geometria. Tér és sík geometriához egy kiló tételt kell magabiztosan tudni és alkalmazni, kombinatorika meg valszám rémálom lehet szinte minden közép szinten érettségizőnek, mert teljesen más gondolkodásmódot igényel.
Akkor szinte minden emelten van olyan, hogy igazolja ezt azt vagy bizonyítsa be, hogy ... ami megint csak nincs középszinten és középszinthez nem is hasonlíthatóak a feladatok.
De folytathatnám hosszan a sort ha valaki szeretné, meg leírhatom egyessével, hogy mennyi + tananyag van emelten, ami középszinten egyáltalán nincs. Nehéz az infó is egy nem olyan gondolkodás módú diáknak, de emelt matek sokkal de sokkal nehezebb. Főleg azért, mert még akinek lenne is rá megfelelő gondolkodása, azok közül is sok diák nem szereti, így nem fogja napi 8 órát gyakorolni, még programozni fun és szinte bármelyik infós diák le tud elé ülni 8 órát könnyen.
#4 vagyok
Ne haragudj, de a kommented borzasztó primitív gondolkodásra utal.
Nekem nincs emeltem informatikából, mert hülye vagyok hozzá. Más meg ugyan így van a matekkal. Úgy csinálsz, mintha csak a te nézőpontod létezne.
Én is leírhatom, hogy programozni uncsi, ezért senki nem fogja megtanulni. Ellenben a matek az igen, az szórakoztató.
Eleve a kérdés is egy nagy hülyeség, amire próbáltok ugyan olyan hülye válaszokat adni. Természetesen ez egyénfüggő, amire meg is próbáltam utalni még az első válaszban.
Valóban nagy szerepet játszik a dolgok könnyűségében ki mit szeret, mert az fog jobban menni.
Én anno 12.elején jöttem rá, hogy proginfóra akarok menni(előtte az átlagnál jóval analfabátább voltam a gépekhez), viszont matekból 4.5 átlagom volt kb minden évben, szóval mondhatni abból előnnyel indultam.
Felvettem mindkét tárgyból az emeltet és kb egyenlő mennyiségű energiát tettem bele.
Nekem személy szerint a matek nehezebb volt, nagyon szerettem is, de ha az átlag ember felfogóképességét nézzük az infó mindig könnyebb lesz, mivel matematikailag is sokkal egyszerűbb dolgokat kell benne megvalósítani.
Az infó matek, de a matek nem mindig infó. Ezért ha valaki matekot tanult csak nehéznek fogja látni a progot, közben lehet hogy neki sokkal kisebb energiabefektetéssel menne a prog, mert már jó matek alapjai vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!