Jogi diploma mellé melyik gazdasági diploma lenne a legpiacképesebb?
Ilyen diplomáról nem tudok. Az biztos, hogy a Corvinuson (más egyetemeken is valószínűleg, de csak ezt ismerem) van jogászoknak ilyen kétéves posztgrad képzés, amelynek a bizonyítványában a jogász-közgazdász szó szerepel, de az nem minősül diplomának.
Egyik sem. Először is a jog "dupla vagy semmi" szak. Vagy a legjobb vagy, vagy el se kezdd. Ezért amíg a jogra jársz, addig teljes erőddel erre a szakra koncentrálj, ne kezdj el mellette mást. Menj el inkább gyakornoknak, TDK-zz stb.
Másrészt meg feküdj rá a jogász karrierre, ha vállalati karriert szeretnél, akkor menj el vállalati jogásznak. Célozz meg olyan cégeket, amelyeknek nagyon jelentős társadalmi lobbitevékenységük van (a Google például egész jogász hadsereget foglalkoztat Brüsszelben), tehát Big4, vagy telekom cégek stb.
Ha gazdasági végzettséget szeretnél, akkor csinálj majd egy MBA-t. Az MBA-t pont arra találták ki, hogy nem gazdasági végzettségűek is teljes körű menedzsment ismeretekre tehessenek szert.
Ha alapképzést szeretnél inkább csinálni, akkor szerintem őszintén a gazdasági informatikával járnál a legjobban. Borzasztóan hasznosak az IT ismeretek egy menedzsernek és egy jogásznak is, a vállalati jogi és szabályozási esetek nagyon nagy része az IT körül forog, rettentően sok aspektusa van, ahol jól jönnek a jogi és az IT ismeretek is. Azonkívül a gazdasági informatika az egyik legrugalmasabb alapszak, mehetsz vele később mindkét irányba (IT vagy menedzsment), de még egyszer, szerintem jogászoknak ez a leghasznosabb.
(Nem vagyok jogász, nemzetközi menedzser vagyok, de állandóan jogászokkal dolgozom együtt a munkám kapcsán.)
Nem olyan nehéz bejutni a Big4-hoz, amit viszont nem értek, az az, hogy miért ajánlja bárki őket? Évekig ki kell dolgozni a lelked is, hogy utána órabérre lebontva értékelhető fizetésed legyen.
Miért vétek angolul tanulni a számvitelt? (+ha esetleg külföldön próbálni szerencsét, az IFRS-szel többre megy, mint a Számviteli törvénnyel)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!