Érdemes így pszichológiára menni?
Sziasztok!
Sokat olvasgattam már utána, hallgatók videóit nézegettem a témával kapcsolatban, és nagyon megtetszett.
Nem nagyon van olyan terület ami érdekelne, ezért gondoltam tanulok olyat amire viszont kíváncsi vagyok, ANNAK ELLENÉRE, hogy nem tudom elképzelni magam praktizáló pszichológusként + ahogy hallom, nincs is igazán szükség egy 500ezredik pszichológusra ( de ez nem biztos, hogy így van).
Érdemes lehet így elvégezni az egyetemet?
Mi lehetek egy pszichológus/viselkedéselemző diplomával?
Mit tanulhatnék még?
(tudom hogyan működik a szak BSc, MSc ügyileg)
(1) Az alapképzést nem pszichológia BA-nak, hanem viselkedéselemző BA-nak hívják, szerintem azért, hogy ne nevezhesd magadat vele pszichológusnak. Az MA-tól leszel pszichológus.
(2) Nem igaz, hogy túl sok a pszichológus. Óriási igény van rájuk.
(3) Persze, hogy lehetsz rengeteg minden más is pszichológus diplomával. Az üzleti életben is nagyon hasznos skill, lehetsz vele HR-es, de dolgozhatsz piackutatáson, termékfejlesztésen stb.
Nagyon jó diploma. Csak ha az üzleti életben akarsz vele elhelyezkedni, időben kezdj el gyakornokoskodni például piackutató ügynökségnél, ne a mesterdiploma után kezdd el a karriered tervezgetni.
A 2-es azért érdekes, mert nálunk pszichológia szakon meg pont azt mondta a tanár, hogy rengeteg szakszolgálati, ahova pszichológusokat szeretnének felvenni, nincsen betöltve régóta. Abban igaza van, hogy túlképzés van. De valóban túlképzés van azokból, akik elvégzik a kilenc evet és rengeteg pénzt kifizetnek plusz szakképzésekre? Vagy azok miatt van a túlképzés, akik azt hiszik, hogy meggazdagodnak BA diplomából? Hidd el, folyamatosan nagyon sokan esnek ki a szakról...
Ott áll előtted egy kutatói pálya, ez tapasztalatom alapján tényleg erősen támogatott az ELTEn, illetve érdemes körbenézni pl a Felvi oldalán. Ott sok ötlet van a végzés utáni kilátások kapcsán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!