Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Német érettségivel mennyire...

Német érettségivel mennyire lehetséges a továbbtanulás Magyarországon?

Figyelt kérdés

Németországban élek jelenleg, ahol lassan véget ér az első gimis évem, ezen kívül még 2 év vár rám. Már nagyon régóta fontolgatom hogy a megszerzett érettségivel Magyarországon tanulok tovább, viszont nem tudom mennyire fogadnák el, tekintve hogy a legtöbb tantárgyból amiből otthon érettségiznek a diákok (magyar nyelvtan/irodalom, töri) én nem fogok érettségizni. Olvastam hogy különbözeti vizsgaval lehetséges a továbbtanulás, viszont nem igazán tudom hogyan működik a dolog. Plusz hogy hogyan számítják bele az itteni jegyeket az egyetemi felvételnél.

Az hogy miért tanulok inkabb otthon mintsem idekint nem lenyeges , megvan rá az okom, és bár még változhat a dolog(amit kétlek) , szeretnék picit tisztábban látni az otthon továbbtanulást illetően. Ha esetleg valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata amit megosztana , nagyon szivesen meghallgatnam. Tervezem ,hogy irok az oktatasi hivatalnak egy emailt , de gondoltam elotte megkérdezem itt,hogy kinek milyen tapasztalatai vannak.:)

19l

2021. ápr. 19. 00:47
 1/4 anonim ***** válasza:
32%
Semennyire
2021. ápr. 19. 00:58
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia nekem Angliában érettségizett szaktársam van. Ő azt mesélte hogy a felvételi tárgyaiból le kellett érettségiznie hogy számolhassák a felvételi pontot (nála: biosz kémia emelt) de nem kellett mindent letennie, azt hogy elvégezte a középiskolát elfogadták
2021. ápr. 19. 09:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Régen vagy az érettségi átlagod alapján pontot dupláztak és számoltak valamit, de ma már nem úszod meg a 2 felvételi tárgyból az emelt érettségit, ami a szakodhoz kell. Plusz nyelvvizsga, némely szakhoz kettő is kell a diplomához, de a felvételinél is plusz pont.

Felvi.hu - n sok minden fent van, de ha írsz az oktatási hivatalnak talán ők is válaszolnak.

Valahol fent vannak a korábbi emelt érettségik is. Talán az segít a legjobban. Bővebb az anyag, mint középszintű normál érettségin, de már egy 3assal is jó pontokat lehet szerezni.

Felvin látod a ponthatárokat is az egyetemek szakjain.

2021. ápr. 20. 06:17
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi valaszokat. Most kémia és élelmiszer szakon vagyok, szóval ebbol a ket tantargybol garantaltan meglesz az emeltem, valaszthato tantargykent pedig biologiabol szeretnék érettségizni. Na majd meglatjuk hogy lesz. :)) Koszonom!
2021. ápr. 20. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!