Hova menjek továbbtanulni, ha ez a hobbim?
18-éves vagyok és az érettségin már túl vagyok, jelenleg egy 1-éves technikusi képzésen vagyok de attól tartok, ez a szakma nem nekem való...(Erősáramú elektrotechnikus)
Így szeretnék még kitanulni egy szakmát, de az sem lenne gond ha egyetemre kéne járnom. Alapvetően egy kreatív embernek tartom magam szeretek tervezgetni és jó a kézügyességem is. Belinkelem az instagram oldalamat, (nem reklámozni szeretném csak itt megosztottam párat a munkáim közül, így nagyobb rálátásod lesz a képességeimről) [link]
Sokan mondták már, hogy ne hagyam kárba veszni a "tehetségemet" és, hogy ezen a területen kéne munkát/foglalkozást találnom magamnak, de ötletem sincs, hogy mégis mely területen tudnák érvényesülni...
Nagyon kétségbe vagyok esve, szeretnék egy jó állást szerezni amit élvezek is, amit szívvel lélekkel tudok csinálni, és a hivatásom ként tudni. Nagyon hálás lennék ha valaki eltudna látni pár jó tanácsal!
Szia, felnőttként lebeszélnélek arról, hogy állásba menj, az nagyon kötött dolog, nem kreatívoknak való, és kiszolgáltatott helyzet gazdaságilag, nem tudsz rugalmasan a magad ura lenni, és a bevételed 80%-a elmegy adóba, míg ez más adózási formáknál nincs így.
Szóval ha a családod állásban lévő emberekből áll és nem ismersz más adózási formákat, akkor először ezt tanuld ki nagyon, esetleg könyvelőket faggass ki.
A szakmai papírok a legtöbb esetben nem is számítanak, inkább a referencia és a marketing.
Ez azokat a szakokat foglalja össze, ami a művészethez kötődik, nézz körbe.:)
Ha érdekelnek ezek a munkák akkor neten biztos találsz animálásról és 3d animálásról 1-2 videót.
Igaz azt nem faragni kell, de a végeredmény hasonló lesz csak a gépen.
A formatervező közel állna hozzád szerintem, de ahoz ennél több szakmai tudás kell és jó portfólió, hogy felvegyenek. Ne haragudj, de ezek a munkák alapján nem fognak. Én most végeztem ezen a szakon.
Viszont ha érdekel a 3D tervezés inkább afelé mennék el a helyedben.
Ha ragazkodsz a formatervezéshez akkor pedig keress fel tanárt aki segít.
Nem
Hanem, a 3Dben való tervezésre, ami ugyan az mint a formatervezés csak más irányból.
Például látványtervek készítése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!