Magyar érettségit (középszínt) mennyire nehéz megcsinálni 80-90%-ra?
Tegnap 10:55: Jól hangzik, bár szívesen írásbeliztem volna. :) Én azért húztam dupla szóbelit magyarból, töriből és angolból, mert látássérült vagyok, és írásban pl. egy magyart nehezen tudtam volna összehozni. De pl. emelt eü-ből írásbeliztem és szóbeliztem is összesen 92%-ra. :) Ja amúgy egy teljesen "normális" soproni középsuliban. :)
Egy képernyőolvasó progi van a laptopomra telepítve, ez felolvassa a képernyő tartalmát, tudom navigálni a gépet stb., így dolgoztam végig a 4 évet, így is írásbeliztem eü-ből, .doc formátumban kaptam meg a feladatlapot, meg szóbelin a vázlataimat is ezen írtam. :)
Bocs az offért.
Szerintem egyáltalán nem nehéz. Én például nyelvtanra semmit nemt anultam, irodalomra átnéztem a tételek egy részét, de naná, hogy nem olyat húztam. Így aztán az addig megtanult anyagra kellett támaszkodnom, de még így is simán ment.
Két tippem van: egyrészt amikor megkapod a feladatokat, ne ess neki azonnal, adj magadnak pár percet, hogy kicsit megnyugodj :) rengeteg időt kaptok úgyis.
A másik, hogy - gondolom, most leszel negyedikes - az év folyamán fokozottan figyelj oda órákon. A legfontosabb dolgokat ugyanis most fogjátok hallani, csak lehet, hogy nem is fogjátok még tudni, mennyire fontosak.
Sztem nem nehéz... bár attól függ, mennyire van érzéked hozzá. Mert vannak olyan emberek, akiknek egyszerűen nincs érzékük a fogalmazáshoz vagy a helyesíráshoz, ők rengeteg pontot veszthetnek írásbelin az esszénél pl.
Szóbelin meg, ha a tanár nem pikkel rád és nem szemét, és tudsz választékosan fogalmazni, akkor sima ügy. Persze rendesen meg kell tanulni a tételeket, de mellette ott lesznek a források is :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!