Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Magyar érettségit (középszínt)...

Magyar érettségit (középszínt) mennyire nehéz megcsinálni 80-90%-ra?

Figyelt kérdés
2010. aug. 20. 23:12
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
a nyelvtam sosem ment nekem igazán. irodalomból 5 vagyok de nyelvtanból...á
2010. aug. 21. 11:20
 12/16 anonim válasza:
A tanártól ügg sztem. A magyar annyira relativ. Lehet h egy olyan tanár javítja aki azt mondja h rosszat írtál és van olyan is aki ugyanarra azt mondja h szuper. Én most érettségiztem a mi osztályunkban alegjobb magyar 85 %.Enyém 80% lett:(Kicsesztek velünk eléggé pedig könnyű volt az érettségi. Amúgy meg a másik osztályban az évfolyamon mindenkié 90% fölött szinte mert más volt a tanár persze. Pl 2es magyarosnak lett 90% meg ilyenek.Szóóval lutri
2010. aug. 22. 00:41
 13/16 anonim ***** válasza:

Tegnap 10:55: Jól hangzik, bár szívesen írásbeliztem volna. :) Én azért húztam dupla szóbelit magyarból, töriből és angolból, mert látássérült vagyok, és írásban pl. egy magyart nehezen tudtam volna összehozni. De pl. emelt eü-ből írásbeliztem és szóbeliztem is összesen 92%-ra. :) Ja amúgy egy teljesen "normális" soproni középsuliban. :)

Egy képernyőolvasó progi van a laptopomra telepítve, ez felolvassa a képernyő tartalmát, tudom navigálni a gépet stb., így dolgoztam végig a 4 évet, így is írásbeliztem eü-ből, .doc formátumban kaptam meg a feladatlapot, meg szóbelin a vázlataimat is ezen írtam. :)

Bocs az offért.

2010. aug. 22. 01:41
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha normális a tanárod, akkor semennyire. Írásbelin csak szövegértés meg szövegalkotás, túl sok dolgot nem kell tudni hozzá. Szóbelire meg csak meg kell tanulni a tételeket és kész.
2010. aug. 23. 19:41
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán nem nehéz. Én például nyelvtanra semmit nemt anultam, irodalomra átnéztem a tételek egy részét, de naná, hogy nem olyat húztam. Így aztán az addig megtanult anyagra kellett támaszkodnom, de még így is simán ment.

Két tippem van: egyrészt amikor megkapod a feladatokat, ne ess neki azonnal, adj magadnak pár percet, hogy kicsit megnyugodj :) rengeteg időt kaptok úgyis.

A másik, hogy - gondolom, most leszel negyedikes - az év folyamán fokozottan figyelj oda órákon. A legfontosabb dolgokat ugyanis most fogjátok hallani, csak lehet, hogy nem is fogjátok még tudni, mennyire fontosak.

2010. aug. 27. 09:25
 16/16 anonim ***** válasza:

Sztem nem nehéz... bár attól függ, mennyire van érzéked hozzá. Mert vannak olyan emberek, akiknek egyszerűen nincs érzékük a fogalmazáshoz vagy a helyesíráshoz, ők rengeteg pontot veszthetnek írásbelin az esszénél pl.

Szóbelin meg, ha a tanár nem pikkel rád és nem szemét, és tudsz választékosan fogalmazni, akkor sima ügy. Persze rendesen meg kell tanulni a tételeket, de mellette ott lesznek a források is :).

2010. nov. 21. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!