Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tanuljak, hogy biztos...

Mit tanuljak, hogy biztos megélhetésem legyen?

Figyelt kérdés

Folyton azon szorongok, hogy majd felnottkent számolgatnom kell a penzt, nem vesznek fel dolgozni, nem tudom eltartani a csaladom, kutyam macskám.

Mar minden reggel ezzel kelek ezzel fekszem, folyamatosan szegyellem magam es nem tudom mit csinaljak.

Tavaly vegeztem a gimiben, az érettségik okesan sikerultek, elkezdtem a pszichologia szakot de felevkor

Tavaly ott hagytam mert rettegek, hogy 5 évnyi allami felevet elkoltok valamire amibol utana alig jovok ki a jovoben anyagilag.

Felek, hogy sose tudok elkoltozni otthonrol.

Matek/fizika silanyul megy, kemiat sose tanultam de biosz, tori, magyar, angol, nemet (felso es kozep fok) mennek.

Emeltez bioszbol es magyarból tettem (a biosz lett a gyengébb)

Mit csinaljak? Ami meg szempont, hogy nem szivesen vegeznek irodai munkat:/

19/L

2021. márc. 24. 13:50
 1/7 anonim ***** válasza:
49%
Ha szeretsz és tudsz is vezetni, akkor megpróbálhatsz ilyen melót. Nem is feltétlen kell közúti (mint busz, kamion, valamilyen fuvarozó B kategóriával), villamosvezetőként (Pesten) megkeresel havi 350 körül nettóban, nyilván körülményes munka, de legalább biztos állás és korrektül fizet. Villamoson amúgy is sok nő dolgozik, szóval nem kell félned a férfiak "elnyomásától" sem.
2021. márc. 24. 19:31
 2/7 A kérdező kommentje:
uhm, egyetemre szeretnék menni mindenképpen:D
2021. márc. 25. 00:14
 3/7 anonim ***** válasza:
51%
Nos, az a helyzet, hogy amiket leírtál, azok alapján kb. semmilyen neked megfelelő szak nincs. Mert ami nem feltétlen irodai munka, az a mérnökök többsége, viszont ha a matek és fizika nem megy, akkor esélytelen. Jogi szakokra mehetnél, de ugye ott megint az irodai munka veszélye áll fenn. Magyar-töri szakos tanárnak jó lennél, csak minimálbérért nem éri meg x évig szopni, főleg hogy biztos megélhetést akarsz.
2021. márc. 25. 08:04
 4/7 A kérdező kommentje:
Jo de valami egeszsegugyi ? Orvos, fogorvos, szülésznő
2021. márc. 25. 10:26
 5/7 anonim ***** válasza:
51%
Ha csinálod magánpraxisban, akkor okés. Közegészségügyben biztos nem fogsz belőle megélni.
2021. márc. 25. 20:11
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon tájékozott lehetsz. A béremeléssel meg lehet elni belole
2021. márc. 25. 20:20
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Emelkedik a bér, emelkedik mindennek az ára. Majd ha nagyobb lesz a béremelés, mint az infláció, akkor beszélhetünk megélhetésről. Kereshetsz te kétszer annyit, ha kétszer annyiba kerül minden.
2021. márc. 25. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!